FEĐA DUDIĆ "Ako Zrinjski ove godine ne uđe u Konferencijsku ligu, ne znam kad će neki drugi naš klub to učiniti"

Feđa Dudić
Hercegovina.info / ilustracija

Feđa Dudić, sad već proslavljeni strateg Rođenih koji je donio okus Europe nakon 33 godine u Bljeskovom podcastu komentirao je europske nastupe koji će uskoro dočekati njegovog najljućeg rivala i susjeda iz Grada na Neretvi. Od Zrinjskog očekuje puno...

"Ako Zrinjski ove godine ne uđe u Konferencijsku ligu, ja ne vidim onda kad će neki drugi naš klub ući", rekao je odmah na početku razgovora.

A nakon toga naveo je tri razloga zašto smatra ovo velikom prilikom za mostarski i bh. sport.

"Kao prvo, sezona iza njih je fenomenalna. Odigrali su tako kako su odigrali, hvale se i ponose i sve je tako kako jest. Kao drugo, imaju koeficijent što im daje za pravo da su u sljedećim fazama favort, što je jako bitno jer nije isto igrat s AEK-om i Budućnosti iz Podgorice", nastavio je.

Plemići će imati dovoljno prilika za iskorak bez obzira na poraze u europskim natjecanjima.

"Pazite sad, koliko mogućnosti se otvara. Da Zrinjski prođe prvo pretkolo Lige prvaka, ulaze u drugo pretkolo i tada izgube u dvomeču pa se spuštaju u treće pretkolo Europa lige, onda izgube u dvomeču pa se opet spuštaju u 4. pretkolo, odnosno playoff Konferencijske lige. Imaš pravo dva puta izgubiti u Europi, to je odlična prilika. Pa zamislite da smo mi imali drugu priliku poslije Elfsborga..."

"Ove godine je realna šansa za iskorak u Europi i ulazak u grupe te javnost to očekuje. Pitajte ljude u Sarajevu, navijače Željezničara ili Sarajeva, pa svi očekuju da će igrati grupnu fazu. Napravite anketu i vidjet ćete da 90% ljudi smatra da će ući... Ako oni to ne uspiju ja ću to smatrati neuspjehom, ne zbog Zrinjskog nego zbog naše lige", zaključio je na kraju.