FC MOSTAR STARI GRAD Titulu ćemo vratiti u grad na Neretvi i to na terenu, a ne za zelenim stolom

FC Mostar Stari Grad Staklorad
FC Mostar Stari Grad Staklorad

Sljedeći vikend, točnije za osam dana, kreće nova sezona Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. Malonogometaši će na parkete nakon sedam mjeseci izbivanja zbog pandemije koronavirusa. U protekloj sezoni odigrano je svega petnaest kola, a odlukom saveza prvak je postala momčad FC Salines Tuzla City, koja je titulu odnjela ispred drugoplasirane momčadi FC Mostar Stari Grad Staklorad.

No, članovi FC Mostar SG Staklorad spremno dočekuju početak sezone u kojoj namjeravaju titulu prvaka vratiti u grad na Neretvi. 

"Spremni smo za sve izazove. U sezonu ulazimo sa 17 igrača. Naši novi članovi su Stefan Rakić, Kristijan Radin, Nermin Kahvedžić, Amar Omanović, Sejad Ibrišimović i Benjamin Ćesir. Klub su napustili Nemanja Momčilović, Danijel de Souza, Ivan Ivanković i Cris Pocacia Henriquez. Šef stručnog štaba je Mirsad Fazlinović, a zajedno s njim rade Ivan Božović, te kondicioni trener Josip Lekić i trener golmana Bojan Ljubomirović", kaže Amel Bajgorić, predsjednik FC Mostar SG Staklorad.

Na otvaranju Mostarci dočekuju ekipu Brotnja (17.10), slijedi gostovanje u Tuzli protiv Bosna Kompreda, a zatim na domaćem terenu dočekuju najvećeg rivala za prvo mjesto Salines Tuzla City

"Cilj nam je uvijek isti – titula prvaka BiH i to na terenu, a ne za zelenim stolom koji je potpuno neopravdan iz propozicija koje smo sada dobili. Vjerujem u naše igrače, stručni stožer i da će se šampionski pehar vratiti gdje mu je mjesto, a to su vitrine FC Mostar SG Staklorada", ističe Bajgorić.

Stanislav Galić, dugogodišnji vratar Mostaraca, kaže da su jedini cilj oba trofeja.

FC Mostar Stari Grad Staklorad

"Uprava je napravila dobar posao u prijelaznom roku, samim tim su i postavljeni najveći ciljevi pred nas, a to je borba za oba trofeja. Prošla sezona nije završena i za zelenim stolom je donesena odluka kakva je donesena, mi nismo na to mogli utjecati. U ovoj sezoni nemamo pravo ciljati na ništa drugo nego duplu krunu. Pripreme su pri kraju. Igramo dosta prijateljski utakmica i polako sve dolazi na svoje mjesto. Ekipa u odnosu na prošlu sezonu je bolja na dosta pozicija i imamo napokon onu širinu u igračkom kadru, koju nam, nadam se neće poremetiti ozljede zbog kojih smo u prošloj sezoni najviše problema. Posebno bih pohvalio rad novog kondicijskog trenera Josipa Lekića. Spremni smo i jedva čekamo početak novoga prvenstava", rekao je Galić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.