FBIH ne dozvoljava povratak navijača na tribine, hoće li se zbog Borca raditi presedan?

Borac Zrinjski
HŠK Zrinjski

Vlasti FBiH nisu slijedile primjer kolega iz RS-a kada je riječ o povratku publike na tribine. Nakon što je jučer Stožer za izvanredne situacije RS odlučio donijeti odluku o povratku navijača na tribine, danas su mnogi očekivali da istu odluku donese i Krizni stožer FBiH.

No, vlasti FBiH su odlučile da na snazi ostane zabrana nazočnosti publike na sportskim natjecanjima, što bi značilo da od povratka navijača na tribine u Premijer ligi BiH do kraja sezone neće biti ništa.

Službeno, bez naredbe iz krovne kuće bh. nogometa publika ne smije biti na tribinama čak i u slučaju da vlasti kažu da je dopušteno. Podsjetimo, ranije je Nogometni savez BiH odbijao povratak publike kada je situacija bila obrnuta, odnosno kada je FBiH predlagala povratak, a RS nije odobrio.

Također, vlasti u ŽZH su još davno dopustile povratak publike na tribine, što bi značilo da NK Široki Brijeg može igrati pred navijačima, ali je NS BiH rekao “ne”.

Sada su čelnici krovne kuće bh. nogometa na velikom ispitu. FK Borac je još u srijedu nakon odluke vlasti RS obavijestio navijače da će moći nazočiti utakmici 32. kola kada u Banjoj Luci gostuje Tuzla City, jer je plan da trijumfom u toj utakmici Borac pred svojim navijačima proslavi naslov prvaka Bosne i Hercegovine, piše Klix.

Vidjet ćemo kako će čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ovaj put postupiti. Hoće li se držati svojih pravila i neće dozvoliti Borcu da igra pred publikom, jer nazočnost navijača nije dopuštena u oba bh. entiteta, ili će napraviti presedan i zbog Borca pogaziti svoje principe? Odgovor na to pitanje ćemo saznati vrlo brzo, a najkasnije u nedjelju u 17 sati kada počne utakmica Borac – Tuzla City.