Evo zašto određeni broj navijača ne može biti na tribinama

Ultrasi parking
hercegovina.info

Već nekoliko mjeseci u Bosni i Hercegovini sportska natjecanja održavaju se bez prisustva publike. Zbog epidemioloških mjera, Stožeri su odredili kako će se sport do daljnjeg igrati bez onih zbog kojih se zapravo i igra.

Navijači se snalaze na razne načine. U Širokom smo imali primjer gdje su navijači uz rub Pecare dovezli dizalicu i preko zida gledali svoj klub. Mostarski Ultrasi Zrinjski prate s krova stadiona, ili s obližnjeg parkinga. No, primjerice riječka Armada sinoć nije bila te sreće. Na mjesto njihovog okupljanja van stadiona otkuda su pratili utakmice sinoć su došli policajci kako bi spriječili okupljanje.

No, postavlja se pitanje zašto se ljudi (u određenom broju) mogu okupljati u restoranima, diskotekama, shopping centrima i predizbornim skupovima na zatvorenom, a ne mogu primjerice na stadionu na otvorenom uz određen broj kako je to donedavno bilo u Hrvatskoj.

"Najveći je problem skupljanje prije i nakon utakmice. Utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici bila nam je najbolji test. Nije se mogao držati razmak između navijača. Navijačka skupina se skupila na jedno mjesto otkuda su navijali, a poslije toga oni se rasporede u različitim ugostiteljskim objektima. Radi predostrožnosti se onda ne dozvoljava dolazak navijačima na stadion", kažu nam iz Federalnog ministarstva zdravstva.

No, i uz takvu odluku postoje problemi.

"Apeliramo na sve navijače da se i njihovo zajedničko gledanje utakmica u ugostiteljskim objektima svede na minimum. Tu imamo veliki problem. Sva zaraza nam se širi u kafićima, restoranima, noćnim klubovima, svadbama, zabavama i teretanama", rekli su nam iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Do nekih boljih vremena i logičnijih mjera, navijačima samo ostaje ona stara od Zaprešić Boysa: "Ak' nisam na tekmi, ziher gledam na telki."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.