Evo na kojem TV kanalu ćete večeras moći pratiti utakmicu Hrvatske

zlatko dalić, Livno, zlatko dalić, Daniela Škegro, zlatko dalić, zlatko dalić, Hrvatska zemlja, zlatko dalić, Hrvatska, Vatreni
Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 na Maksimiru protiv Azerbajdžana započinje kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020, a utakmicu možete gledati na Novoj TV.

HRT je na ljeto izgubio u utrci s Novom TV, a Nova će emitirati sve utakmice hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2020. godine kao i Europsko prvenstvo. Uz to, na istom programu bit će i kvalifikacije za SP 2022. kao i Uefina Liga nacija. HRT je do SP-a prenosio reprezentaciju, ali to je sad prošlost.
Svjetski doprvaci u susjednim državama
Svjetske doprvake će se, tako, moći gledati i u susjednim državama. U Sloveniji će utakmicu prenositi prvi program Sportkluba, a na istom programu utakmica je od 20:45 na rasporedu i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.


Što se tiče reprezentacije u večerašnjem dvoboju, vrijedi spomenuti da zbog problema s ozljedama suspenzijama, kažnjavanjem zbog nediscipline, odlascima u mirovinu i poštedama, Dalić protiv Azerbajdžana neće na raspolaganju imati čak 11 igrača sa SP-a.

Nešto drugačije kvalifikacije
Inače, ovo će biti nešto drugačije kvalifikacije nego što smo na to naviknuli. Čak 55 europskih zemalja podijeljeno je u čak deset skupina, poredanih od slova A do slova J.

Prve dvije momčadi u svih deset skupina plasiraju se na Euro, a ostale četiri momčadi trebale bi se plasirati kroz doigravanje. Po prvi put od 1976. godine, zemlja domaćin Eura nema pravo direktnog plasiranja na natjecanje, pa u kvalifikacijama sudjeluje i aktualni europski prvakl Portugal! Što nije ni čudno, s obzirom na to da se igra u čak 12 europskih gradova - i jednakom broju država!

novenovosti.com