Evo koga je sve Petev pozvao za prijateljske utakmice

Nogometna reprezentacija BiH ožujak 2022
Fena

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici, gdje će na Stadionu 'Bilino polje' odigrati prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga.

Susret protiv Gruzije igra se u petak, 25. ožujka, a protiv Luksemburga u utorak, 29. ožujka. Oba se meča igraju sa početkom u 20:45 sati te u sklopu priprema pred početak trećeg izdanja UEFA Lige nacija, koju će BiH igrati u Trećoj grupi - Lige nacija B, u kojoj će rivali pulenima bh. selektora Ivayla Peteva biti Finska, Rumunjska i Crna Gora, navodi Fena.

Petev se za ova dva prijateljska meča odlučio pozvati 26 igrača, među kojima su četiri golmana, ali će na raspolaganju imati 24 igrača. Prvotimac turskog Bešiktaša Miralem Pjanić nalazi se u razdoblju oporavka nakon ozljede.

Petev je podvukao kako je pozvao 90 posto igrača iz prethodnog ciklusa te da smatra kako su mu na raspolaganju najbolji igrači koje može okupiti.

"Ovi igrači koji su ovdje znaju da tražim od njih najbolje. Ovo je još jedan dokaz da ne dijelim prijateljske utakmice od kvalifikacijskih, jer moramo težiti da iz utakmice u utakmicu budemo bolji i bolji. Nadam se da ćemo odigrati dobro. Od igrača ću tražiti pozitivan pristup", istaknuo je Petev na današnjoj konferenciji za medije.

Smatra da su u ovom trenutku pozvani igrači koji to najviše zaslužuju te da ima puno segmenata u kojima trebaju napredovati.

"Smatram da sam u ovom trenutku pozvao najzaslužnije. Gruzija i Luksemburg su puno napredovali zadnjih godina. Ako ih potcijenimo, mislim da ćemo imati problem. Moramo jako ozbiljno odigrati ove dvije utakmice", poručio je Petev.

Osim Pjanića, za kojeg se od ranije zna da neće igrati ova dva meča, Petev je objasnio kako je zbog privatnih problema otpao golman turskog Goztepea Kenan Pirić te zbog ozljede veznjak francuskog Strazbura Sanjin Prcić. Siniša Saničanin večeras igra za beogradski Partizan, a Anel Ahmedhodžić kasni zbog avionskih veza iz francuskog Bordoa. Saničanin i Ahmedhodžić su propustili večerašnji trening, ali će sutra biti sa ekipom.

Prvotimac mađarskog Ferencvaroša Eldar Čivić izrazio je zadovoljstvo što su se ponovno okupili, ali i zbog činjenice da je upravo potpisao novi, trogodišnji ugovor te će u tom klubu ostati do 2025. godine.

"Mi smo došli da odradimo što bolje posao, da dobijemo malo samopouzdanja te da krenemo s nizom pobjeda", kazao je Čivić.

Pozvani su golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Vladan Kovačević (Rakow); obrambeni igrači: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Bordeaux), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Adnan Kovačević (Ferencvaros), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Amar Dedić (Wolfsberger), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz); vezni igrači: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Adi Nalić (Malmo), Vladan Danilović (Nacional), Amar Rahmanović (Konyaspor), Miroslav Stevanović (Servette) te napadači: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).