EUROPSKI VRH Nemanja Bilbija u društvu Messija i Ronalda, od njega bolji samo Lewandowski i Vlahović

Nemanja Bilbija
Hercegovina.info

Nemanja Bilbija koji ove sezone obara sve rekorde nastupajući za šesterostrukog prvaka države mostarski Zrinjski, još jednom našao se u impozantnom društvu.

Nemanja Bilbija u 2021. godini postigao je 24 pogotka u 30 prvenstvenih utakmica, od njega su u Europi bolji samo Robert Lewandowski koji je za Bayern postigao 43 pogotka i bio glavni konkurent Messiju za Zlatnu loptu te Dušan Vlahović s 33 pogotka koji važi za jednog od igrača budućnosti, a javnost ga odavno seli iz Firenze gdje za svoju Fiorentinu bilježi čudesne nastupe.

Bilbiji društvo s podjednakim brojem golova prave još Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe, Mohamed Salah i Ciro Immobile.

Osim Bilbije, mostarski klub na kraju polusezone našao se još jednom u društvu velikana. Naime, Zrinjski je treći klub Europe po broju bodova kojima bježe najbližem pratitelju. Ispred Zrinjskog, koji bježi 12 bodova Tuzla Cityu, nalaze se jedino austrijski Red Bull Salzburg i Paris, dok se iza njega nalaze Olympiacos, Bayern, Trabzonspor i Cluj.