FOTO  EUROPSKA LIGA U MOSTARU Austrijanci održali konferenciju, momčadi odradile posljednje treninge uoči utakmice odluke

Lask Linz trening pod Bijelim Brijegom
hercegovina.info

Uoči uzvratne utakmice između HŠK Zrinjski i LASK Linz, gostujući trener Thomas Sageder i igrač Rene Renner obratili su se medijima u prostorijama stadiona pod Bijelim Brijegom.

"Putovanje je bilo kratko i sve je prošlo dobro i veoma sam motiviran za uzvratnu utakmicu. Nadam se da nas očekuje lijepa večer sutra", rekao je Renner.

"Naša momčad je veoma motivirana za sutrašnju utakmicu. Naravno, želimo pobijediti i biti u grupi Eurolige, te jedva čekamo da utakmica počne", rekao je trener gostujuće momčadi Sageder. Na naš upit, kako bi ocijenio momčad Zrinjskog na ljestvici od 1 do 10 (1 veoma loše, a 10 izvrsno) u prošloj utakmici, Sageder je rekao: "Jako mi je teško reći kako bih ocijenio Zrinjski, ali mogu reći da imamo poštovanje prema tom klubu jer je to tehnički dobra momčad. To je momčad koja voli igrati, imaju dobre pasove, imaju vrlo dobre napadače.

Lask Linz trening pod Bijelim Brijegom

Znam da imaju dva dobra obrambena igrača koji se vraćaju i da će momčad biti još jača nego što je bila u Linzu, ali vjerujem svom timu da će se koncentrirati na ono što smo vježbali i da ćemo pobijediti".

Jedno od pitanja novinara iz Austrije je bila rekacija na izjavu Krunoslava Rendulića koju je dao u Austriji, a govorio je kako Zrinjski ne voli igrati pod pritiskom, te kako će se u tom slučaju postaviti momčad LASK-a. 

"Sve je problem kad si pod stresom. Sve je lakše kad vodiš utakmicu i 'dirigiraš' utakmicu kako si zamislio. Imamo svoju filozofiju i pokušavamo da protivniku ne dajemo puno vremena i slobodnog prostora, te pretpostavljam da je moja momčad dosta naučila iz prošle utakmice. Vrlo je važno igrati tako svih 90 minuta, a ne samo 20-25 minuta. Izmjene koje je uradio trener u poluvremenu utakmice u Linzu su bile jako dobre", izjavio je Sageder.

Lask Linz trening pod Bijelim Brijegom

Austrijski novinar je trenera LASK-a pitao je li opasno misliti da si već u drugoj grupi, Konferencijskoj ligi ili Europskoj ligi, ako se to olako uzme dok se ne odsvira kraj utakmice? "Moja momčad su sportaši. Sportaši uvijek nastoje dosegnuti što viši cilj i naravno sutra ćemo nastojati napraviti i taj korak, odnosno da idemo dalje u grupnu fazu Europske lige. To nam je cilj", kazao je Sageder.

Lask Linz trening pod Bijelim Brijegom

Prije igrača LASK-a, posljednji trening su uoči uzvratne utakmice odradila je momčad Zrinjskog, dok su gostujući igrači na travnjak izašli nakon konferencije za medije. Utakmica se igra sutra od 21 sat na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.