EUROPSKA LIGA Slovenci sljedeća prepreka Zrinjskom

UEFA EUROPSKA LIGA
UEFA

Nogometaši Zrinjskog će u drugom kolu kvalifikacija za Europsku ligu, koje je na rasporedu 17. rujna, odmjeriti snage u gostima protiv slovenske Olimpije.

Baš kao i u prethodnoj, i u ovoj fazi bit će odigran samo jedan susret bez prisustva gledatelja.

Podsjetimo, Plemići su bili postavljeni kao nositelji u svojoj podskupini zajedno sa splitskim Hajdukom i njemačkim Wolfsburgom. Tri moguća protivnika bili su sjevernomakedonska Renova, albanski Kukesi te slovenska Olimpija.

Slovenski predstavnik je u okviru domaćeg prvenstva odigrao tek jednu utakmicu tijekom koje su upisali gostujući remi kod Kopera. Momčad je tijekom ljeta doživjela promjene u sastavu pa je istu napustio i bivši Plemić Tomislav Tomić koji će zasigurno moći dati pokoji dobar savjet za obje strane.

U prvom kolu kvalifikacija mučili su se s islandskim Vikingurom kojeg su uspjeli svladati tek nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Zanimljivo je da je kao pojačanje za ovu sezonu na posudbu stigao Jakov Blagaić, član Hajduka, a od ljeta novi član momčadi je i bivši igrač Širokog Brijega Dražen Bagarić. Momčad prema Transfermarktu trenutno vrijedi nešto više od sedam i pol milijuna eura.

Usporedbe radi, trenutni kadar Zrinjskog prema Transfermarktu vrijedi nešto više od šest i pol milijuna eura.

Banjalučki Borac ugostit će portugalski Rio Ave.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.