EUROPSKA LIGA Dinamo poražen kod Seville

Dinamo, Sevilla, Europska liga
Marcelo Del Pozo

U prvom susretu play-offa Europske lige nogometaši zagrebačkog Dinama su na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan izgubili od Seville sa 1-3. Uzvrat je 24. veljače na stadionu Maksimir.

Bolji iz ovog para izborit će plasman u osminu finala EL.

Podsjetimo, osam pobjednika skupina Europske lige izborilo je direktan plasman u osminu finala, dok je osam drugoplasiranih ekipa među kojima je bio i Dinamo ušlo u play-off rundu protiv osam trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka. Dinamo je bio drugi u skupini H iza West Hama, dok je Sevilla bila treća u skupini G Lige prvaka iza Lillea i RB Salzburga.

Dinamo je gostovanje u Sevilli dočekao s nizom od sedam uzastopnih pobjeda, dok je Sevilla prije Dinama u zadnjih pet dvoboja slavila samo jednom. Međutim, Andalužani su ove sezone u 15 susreta kod kuće izgubili samo jednom, od Lillea u Ligi prvaka.

Sevilla je povela u 13. minuti golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca. Izjednačio je Mislav Oršić u 41. minuti, a nažalost domaćin je do kraja poluvremena okrenuo rezultat s dva gola. Lucas Ocampos je u 44. zabio za 2-1, a dvije minute kasnije Anthony Martial je pogodio za 3-1.

U nastavku susreta više nije bilo golova.