EURO 2024 Slovenija i Danska remizirale, prvo poluvrijeme pripalo Dancima, u drugom Slovenci bili bliži pobjedi

Slovenija Danska
BORUT ZIVULOVIC/REUTERS

Slovenija i Danska sastale su se danas u prvoj utakmici grupe C Europskog prvenstva, a vrlo neizvjestan i borben meč okončan je na kraju rezultatom 1:1.

Može se utakmica bez ikakve dileme podijeliti na dva različita poluvremena, prvo u kojem su dominirali Danci, i drugo u kojem su Slovenci itekako pokazali zube favoriziranim Dancima, nekadašnjim europskim prvacima, piše Sport1.

Danska se nametnula od početka meča i natjerala je većinu slovenskih igrača da igraju iza lopte, a dominacija u posjedu lopte iznjedrila je nekoliko dobrih napada Danske, koja je povela već u 17. minuti. Nakon sjajne akcije, lijepo je pogodio Christian Eriksen i bilo je to poput kompletiranja najljepše bajke. Prije tri godine, Eriksen je u prvoj utakmici Europskog prvenstva kolabirao i uz puno sreće uspio preživjeti, a umjesto da završi karijeru, odlučio se boriti za povratak na teren i u tome je uspio.

Danas je postigao zaista prelijep gol.

Danci su dominirali kroz cijelo prvo poluvrijeme, Slovenci naprosto nisu imali ideje i činilo se da će primiti drugi gol, no sve je lakše kada vam na golu stoji Jan Oblak. Sjajni Oblak je zaustavio nekoliko opasnih napada Danaca, a nakon što se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom Danske, Slovenci su počeli polako da se vraćaju u meč u drugom dijelu.

Šeško i Šporar su pravili velike probleme odbrani Danske, Šeško je pogodio stativu, a bilo je sasvim izvjesno da Dancima jedan gol neće biti dovoljan da pobjedom otvore prvenstvo. To se i potvrdilo u 77. minuti, kada defanzivac Janža lijepo pogađa mrežu Danske za poravnanje. Psihološki je Slovenija došla u puno bolju poziciju te je stvorila još dvije jako dobre prilike neposredno nakon gola, da bi Danska ipak nekako uspjela primiriti razgoropađene Slovence. No, pobjednika na kraju nije bilo.