EURO 2024 Dan otvaraju Nizozemska i Poljska, Slovenci protiv Danske, a u najzanimljivijoj utakmici Srbi idu na Engleze

Srbija Engleska u-21
MN PRESS

Danas će biti odigrane nove tri utakmice na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, koje je počelo u petak navečer.

Za sada na ovom Euru možemo gledati odličan i efikasan nogomet, a danas će biti prilika da se taj trend nastavi.

Program otvaraju Nizozemska i Poljska, koje se od 15 sati sastaju na Volkspark stadionu u Hamburgu u okviru grupe D. Nizozemska je ionako veliki favorit, a šanse su im dodatno porasle kada se prije pet dana ozlijedio ključni igrač Poljske, Robert Lewandowski.

Od 18 sati, na teren izlaze Danska i Slovenija koje igraju u Stuttgartu. Momčad Matjaža Keka prvi je put na Euru nakon 24 godine, a glavni im je adut mladi napadač Benjamin Šeško, kao i vratar Jan Oblak. Danci ulaze u susret kao blagi favoriti, no vidjet ćemo mogu li Slovenci iznenaditi.

U 21 sat počinje poslastica dana i dvoboj između Srbije i Engleske koji se igra na Arena AufSchalke u Gelsenkirchenu. Srbija na Europskim prvenstvima nije nastupila od 2004. godine, dok su Englezi na papiru jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. 

Susret je najavio i izbornik Srbije, Dragan Stojković Piksi.

"Dugo čekamo ovaj momenat, zaslužili smo ovo, doveli smo Srbiju u krem europskog nogometa, a na nama je sada da napravimo iskorak. Učinit ćemo sve da prvu fazu prođemo uspješno. Poručit ću da ćemo dati sve od sebe, da ćemo dati više od maksimuma. Ne govorim to u prazno, već po svemu što sam vidio po igračima u tijeku priprema za utakmice", rekao je Stojković, da bi potom istakao kako se Srbija ne plaši nikoga, pa čak ni Engleza: "Što ih ne bismo napali. Mislim da će biti otvorena utakmica, poštujemo Engleze, ali prije svih i sebe. Bez obzira na igračku moć protivnika i kvalitetu koju ima, sigurno da Srbija neće čekati i gledati kako Engleska igra. Naprotiv, trudit ćemo se da im stvorimo što više problema".

Jučer su se takođe igrale tri utakmice, u okviru grupa A i B. U prvoj utakmici Švicarska je pobijedila Mađarsku rezultatom 3:1 u grupi A, dok je u drugoj Hrvatska izgubila od Španjolske sa 3:0 u grupi B.

Posljednja utakmica je odigrana između selekcija Italije i Albanije također u grupi B, a krajnji rezultat je bio 2:1.

Podsjetimo, Euro je otvoren visokom pobjedom Njemačke nad Škotskom od 5:1 u grupi A, a utakmica je odigrana u Munchenu.