Engleski velikan želi Dominika Livakovića

Dominik Livaković
Profimedia

Manchester United mogao bi dovesti Dominika Livakovića kao zamjenu za Davida de Geu, objavio je Daily Mail. Engleski medij navodi kako velikan u ljetnom prijelaznom roku želi igrače poput Harryja Kanea, Judea Bellinghama i Declana Ricea, no dodaje da "klupski skauti prate potencijalne nove golmane".

Tvrde kako Dean Henderson, trenutni zamjenski golman Uniteda, neće htjeti ostati u klubu ako Španjolac De Gea potpiše novi ugovor. Henderson je doživio ozljedu na posudbi u Nottingham Forestu i jako je motiviran ponovno pronaći klub u kojem će redovito braniti.

Daily Mail piše kako je United, stoga, pratio Livakovića na nedjeljnoj utakmici Dinama i Hajduka (0:0) na Poljudu, kojom je zagrebački klub osigurao naslov osvajača SuperSport HNL-a. "Livaković, vrijedan oko 11 milijuna eura, zanimljiv je nekolicini engleskih klubova, no nije najbolji u igri nogom", piše Daily Mail.

United ne vidi Livakovića kao prvotimca, tvrde Englezi

Engleski medij ističe kako je Livaković od 2015. godine do danas upisao 186 nastupa za Dinamo u svim natjecanjima te ističu kako je startni golman hrvatske reprezentacije. Smatraju kako bi se u Manchester Unitedu, čiji je trener Nizozemac Erik Ten Hag, borio za drugo golmansko mjesto s Tomom Heatonom i Jackom Butlandom.

De Gein ugovor s Unitedom vrijedi do kraja sezone, a klub ga želi zadržati. Ako ne produlje suradnju, engleski velikan krenut će u potragu za novim prvotimcem na golu, dok Henderson vjerojatno ne bi dobio priliku, već bi ostao zamjena. Daily Mail tvrdi kako su Unitedovi skauti gledali i švedskog golmana Leopolda Wahlstedta, golmana Odds BK-a, na utakmici s Rosenborgom.

Podsjetimo, 28-godišnji Livaković ima ugovor s Dinamom do ljeta 2024. godine. O njegovu transferu piše se već nekoliko mjeseci, pa i godina. Transfermarkt ga procjenjuje na 14 milijuna eura. Za reprezentaciju Hrvatske ima 43 nastupa.