Edin Terzić do kraja sezone trener Borussije Dortmund

Edin Terzić
portphoto/DPA
Borussia Dortmund je raskinula ugovor s Lucienom Favreom. Klub iz Dortmunda je obavijestio kako će momčad do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćni trener Edin Terzić.
 
Jedan od čelnih ljudi dortmundske Borussie, Hans-Joachim Watzke izjavio je kako je Favreu zahvalan na dvije i pol godine u klubu za vrijeme kojih je dva puta osvojio drugo mjesto u Bundesligi.
 
Edin Terzić ima hrvatsko državljanstvo, majka mu je Hrvatica, a otac iz Bosne i Hercegovine. Rođen je 1982. godine u Mendenu gdje je njegova obitelj odselila iz bivše Jugoslavije. Studirao je sportske znanosti na Ruhr Sveučilištu u Bochumu.
 

Igračku karijeru proveo je u nižim ligama, a treniranju i skautiranju se posvetio 2010. u dobi od 28 godina u mladim kategorijama Borussije Dortmund u eri Jürgena Kloppa.

Tri godine kasnije postao je pomoćnik Slavena Bilića. Prvi put je surađivao s Bilićem tijekom Eura 2012., kada je za tadašnjeg izbornika Vatrenih izradio analizu protivnika prije utakmice s Irskom, koju je Hrvatska dobila 3:1.

Bilića je pratio kao pomoćnik ukupno četiri godine - po dvije u Beškitašu i West Hamu. U Engleskoj je nakon 18-mjesečnog studija zaradio i UEFA pro licencu.

U Borussiju se vratio 2018. kao drugi pomoćnik Favrea. Prvi je otišao zajedno s Favreom, pa je Terzić dobio priliku pokazati što može.

Njemački mediji pišu da Borussia Dortmund već ima dogovor s trenerom druge Borussije, one iz Mönchengladbacha - Marcom Roseom.

Roseova momčad oduševila je Europu igrama u Ligi prvaka, u kojoj su prošli skupinu s Realom i Interom. Trebao bi preuzeti žuto-crnu Borussiju na kraju sezone, a dotad će ih voditi Terzić.