EDEN HAZARD "Nisam mogao više. Sretan sam što ne igram nogomet"

Eden Hazard

Belgijski krilni napadač Eden Hazard, koji je sa samo 32 godine završio profesionalnu karijeru, rekao je da njegovo tijelo više nije moglo izdržati ritam i da je sretan što je ostavio nogomet.

"Imam samo 32 godine, ali sam doista rano počeo igrati nogomet. Napustio sam kuću s 14 godina i napravio sve što sam htio", izjavio je novinarima u Parizu gdje je nazočio ceremoniji dodjele nagrada Zlatna lopta.

Ozljede ga upropastile

Hazard je ljetos otišao iz Real Madrida, u kojem nije ispunio očekivanja zbog fizičkih problema, pa je prije 20 dana objavio kraj karijere.

"Moje tijelo više nije moglo izdržati taj ritam. Imao sam na kraju neke ozljede pa sam zato donio tu odluku. I sretan sam što sam je donio", objasnio je.

Osvajač brončane medalje s Belgijom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine je došao u Pariz jer su to htjela njegova djeca.

Možda se i vrati

Hazard, koji je igrao i s velikim uspjehom za Chelsea, odgovorio je da i dalje gleda nogomet, ali da sada ima vremena za uživanje s obitelji.

"Moji sinovi igraju pa ga gledam s njima. Zasad mi ne nedostaje igranje", kazao je Hazard, pa nastavio:

"Ali tko zna, možda ću se za nekoliko mjeseci ipak zaželjeti igranja"

Tijekom profesionalne karijere je odigrao 622 utakmice i postigao 167 golova. S madridskim Realom je osvojio Ligu prvaka i dva španjolska prvenstva, te isto toliko puta je bio i prvak Engleske s Chelseajem.