Džeko poručio da je protiv prijateljske utakmice BiH i Rusije, javio se i bivši kapetan Hrvatske

reprezentacija BIH,Liga nacija,Finska,reprezentacija BIH,Edin Džeko,nogometni savez BIH,utakmica Rusija BiH,reprezentacija BIH,Vico Zeljković
NS BiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine prihvatio je poziv Ruske nogometne federacije za odigravanje prijateljske utakmice. Susret će se odigrati u studenom, a veći dio javnosti u BiH je šokiran tom odlukom i ne podržava prijateljsku utakmicu s reprezentacijom koja je zbog ruske invazije na Ukrajinu izbačena iz svih natjecanja.

"Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici Saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me što mislim o utakmici. Rekao sam što mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka! Bez riječi sam. Kad reprezentacija počne igrati dobro, uvijek se nešto kvari. Nemam riječi. U NS-u BiH znaju moj stav. Samo ću reći da ovo nije dobro", rekao je bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić u razgovoru za Sportske.ba. Dodao je da on neće igrati, prenosi Index.

Šokiran je i kapetan Edin Džeko. "Protiv sam odigravanja ove utakmice! Ja sam uvijek i samo za mir. Savez zna moje mišljenje! Nažalost, ja nisam taj koji donosi odluke s kim će BiH igrati, ali imam svoj stav koji je jasan i u koji ne ulazi igranje ove utakmice, dok nevini ljudi stradaju. Uz narod sam Ukrajine u ovim teškim trenucima."

reprezentacija BIH,Liga nacija,Finska,reprezentacija BIH,Edin Džeko,nogometni savez BIH,utakmica Rusija BiH,reprezentacija BIH,Vico Zeljković

Darijo Srna, legendarni hrvatski nogometaš koji je veći dio karijere proveo u Ukrajini, oglasio se na Instagramu nakon objave da je NS BiH pristao na utakmicu s Rusima. Objavio je zastavu BiH u obliku srca i poruku: "Vjerujem u tebe BiH. Ne utakmici!"