VIDEO  Dudu asistirao za Arsenal u remiju protiv Evertona

Eduardo da Silva

Spašavali su igrači Arsenea Wengera jedan bod nakon što im je Evertonov Južnoafrikanac Steven Pienaar pobjegao u kontru i zabio u 81. minuti tijekom najžešćih napada domaćih nogometaša. Zabio je veznjak gostiju majstorski, poput Panenke, samo iz trka, prebacivši fino potkopanom loptom već polegnutog Manuela Almuniju.

Čim su izveli početni udarac nakon gola, Londončani su izgubili loptu i Tim Cahill je okomitim proigravanjem u fantastičnu priliku gurnuo svog 21-godišnjeg napadača Jamesa Vaughana. Mladi centarfor nije bio uspješan u situaciji jedan-na-jedan poput svog prethodnika. Almunia je njegov pokušaj obranio.

Promašeni zicer došao je na naplatu sastavu Davida Moyesa u drugoj minuti sudačke nadoknade, kada je za konačnih 2-2 zabio Čeh Tomaš Rosicky na asistenciju Aboua Diabyja. Bio je to drugi Čehov pogodak ove sezone.

Oba su gola Arsenala pala nakon što su se lopte upućene prema golu odbile od gostujućih braniča i tako prevarile Tima Howarda. Prvi je na taj način, i to nakon povratne lopte hrvatskog reprezentativca Eduarda, zabio Brazilac Denilson u 28. minuti.

Gosti su u vodstvo došli u 12. minuti golom Leona Osmana na asistenciju Amerikanca Landona Donovana koji je debitirao za Everton. Član LA Galaxyja, koji se nalazi na desetodnevnoj posudbi u liverpulskom klubu, u igri je ostao do 68. minute.

Eduardo je u igri bio do 75. minute, kada ga je zamijenio Meksikanac Carlos Vela.

U Engleskoj je zbog vremenskih neprilika zasad odgođeno čak sedam utakmica 21. kola. Uskoro bi trebao početi dvoboj Birminghama i Manchester Uniteda, dok bi u ponedjeljak trebali igrati Manchester City i Blackburn.

Premiership, 21. kolo:

Arsenal – Everton 2-2 (Denilson 28, Rosicky 90+2 / Osman 12, Pienaar 81)

Birmingham – Manchester United (kasnije)

Redoslijed: 1. Chelsea 45 bodova (-1), 2. Manchester United 43 (-1), 3. Arsenal 42 (-1), 4. Tottenham 37 (-1), 5. Manchester City 35 (-2)..., 12. Everton 23 (-1)..

jutarnji.hr