DUDIĆ "Želimo prekinuti negativni niz"; IVANKOVIĆ "Nadam se da ih neće krenuti baš protiv nas"

NK Široki Brijeg, FK Velež
Ilustracija/Hercegovina.info

U sutrašnjem drugom vezanom prvenstvenom gostovanju NK Široki Brijeg će odmjeriti snage s Veležom na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

Na konferenciji za novinare šef stručnog stožera Širokog Brijega Jure Ivanković rekao je:

"Nadam se kako će to biti vidljivo već sutra u Vrapčićima. U stanci smo dobro radili i rješavali probleme koje smo imali", istaknuo je Ivanković.

Unatoč nezavidnoj poziciji narednog protivnika na tablici i lošem ozračju koje se navuklo oko njih, Ivanković naglašava kako Rođene ne treba otpisivati.

"Ne treba umanjivati njihovu kvalitetu i stručnost ljudi koji vode njihov klub. Oni će se sigurno podignuti u formi i na tablici. Ipak, nadam se kako njihova pozitivna serija neće krenuti protiv nas, istaknuo je.

"Idemo se hrabro postaviti, odigrati dobru utakmicu u ostvariti pozitivan rezultat", dodao je Ivanković.

S druge strane trener Veleža Feđa Dudić istaknuo je kako se nada da će u sutrašnjoj utakmici doći do tri boda i tako prekinuti negativan niz.

"Široki je sigurno dosta kompaktniji i dosta bolji u odnosu na našu prvu utakmicu na Pecari. Jači su za Mujana i Blagajića iako nema Jurilja i povrijeđenog Begića, ali Mujan im je sigurno donio ogromnu kvalitetu prema naprijed i sudjelovao je u svim njihovim golovima. Drago mi je i da je trener Širokobriježana Jure Ivanković dobio podršku kluba jer radi se o kvalitetnom pojedincu, radniku i momku, i sigurno će u budućnosti napraviti dosta toga. Mi ćemo sutra tražiti pobjedu i želimo prekinuti ovaj negativni niz. U prošloj utakmici protiv Slobode primili smo gol u 95. minuti, a prošle sezone protiv Olimpika smo primili gol u 94. minuti i poslije toga uvezali tri pobjede. Nadam se da će se i ovaj put dogoditi taj neki okidač i da će se sreća, koju do sada u ovoj sezoni nismo imali, malo vratiti na našu stranu", kazao je Dudić na konferenciji za novinare.

Što se tiče kadra za sutrašnju utakmicu, šef stručnog stožera Veleža kazao je kako klub ima manjih zdravstvenih problema.

"Alen Dejanović je tek počeo trenirati individualno, Hajdarević je dobio crveni karton, Arman Džanković je dobio udarac u list i ima veliki hematom. Odigrao je odlično poluvrijeme na prošloj utakmici u Tuzli i probat ćemo ga osposobiti za sutra, ali vidjet ćemo hoćemo li uspjeti. Obren Cvijanović ima tri žuta kartona, a svi ostali osim navedenih su na raspolaganju", kazao je Dudić.

Trener "Rođenih" osvrnuo se i na protekli period u kojem je nakon utakmice 15. kola Premijer lige BiH protiv Radnika iz Bijeljine bio podnio ostavku.

"Malo sam uzeo predah od svega i da se neke stvari slegnu. Odmah nakon utakmice protiv Radnika imali smo sastanak s Upravom i vidio sam u ljudima da znaju cijeniti sve ono što smo ja i ekipa do sada napravili. Sutradan ujutro ponovno smo se našli i zajednički odlučili krenuti dalje i ovim putem se i njima i velikom broju navijača koji su mi slali poruke, zahvaljujem na podršci, to je jedan od razloga zašto sam promijenio odluku", istaknuo je Dudić.

Dodao je kako mu je drago što je prepoznato sve ono što je s Veležom uradio u proteklom razdoblju.

"Može me netko voljeti ili ne, ali sigurno mora cijeniti ovo što je napravljeno, a napravljeno je puno otkad sam ovdje s ovim momcima. Prije svega, Velež sigurno poslije rata igra najljepši nogomet, nakon 33 godine ostvaren je plasman u Europu gdje smo klub prezentirali na najbolji mogući način, afirmiralo se dosta igrača, neki su postali reprezentativci, napravili smo također i najveći transfer u povijesti kluba, tako da se radi o puno nekih stvari koje će kad-tad ostati zapisane u klupskoj povijesti. Ja samo mogu poručiti da ću nastaviti predano raditi i davati cijelog sebe dok god budem tu", poručio je Dudić.

Nogometaš "Rođenih" Samir Radovac nada se kako će u naredne tri utakmice Velež doći do što više bodova te da će, ako ne kroz ligu, plasman u Europu izboriti kroz Kup.

"Široki je dosta podigao formu, nova dva igrača donijela su im svježine i sigurno su mnogo agilniji i agresivniji prema naprijed. Mislim da sutra nema favorita, ali u ovom hercegovačkom derbiju čeka nas prava borbena utakmica i nadamo se da ćemo pobijediti i tako podići našu formu i što bolje privesti kraju ovu polusezonu", kazao je Radovac.

Utakmica je na rasporedu u petak, 19. studenoga, na stadionu "Rođeni" s početkom u 18 sati.