Dudić traži iskupljenje, Žižović dokaz da je Zrinjski najuspješniji nogometni kolektiv

Gradski derbi
hercegovina.info

Arena Rođeni sutra će od 19 sati pred praznim tribinama dočekati još jedan mostarski gradski derbi između Veleža i Zrinjskog.

Domaćini su sezonu otvorili porazom od Željezničara 3:0, dok je Zrinjski u posljednjim minutama svladao novog premijerligaša Olimpik s 1:0. Forma, ozljede i sprema po strani su kada su u pitanju ovakvi susreti, a često susret u svoju korist odluči ekipa koja pokaže više želje.

Za Velež je ovo povijesna utakmica: "Sigurno će biti upisana u knjigama kao prvi susret pod reflektorima. Iza nas je težak poraz od Željezničara. Morali smo poklopiti uši i šutiti nakon svega te marljivo raditi u tišini i pripremati se za ovaj susret da pokažemo da je ono bio samo loš dan", navodi trener Veleža Feđa Dudić.

Maden Žižović s druge strane smatra kako je Zrinjski u blagoj psihološkoj prednosti u odnosu na protivnika te smirenom i kvalitetnom igrom želi dokazati kako je Zrinjski najuspješniji nogometni kolektiv u BiH: "Velež je napredovao dolaskom Dudića, i igrački i sportski. Posjeduju igrače koji mogu napraviti prevagu, ponajprije u napadu, ali na nama je da ih zaustavimo i pokažemo da u našim redovima ima boljih igrača", poručio je trener Zrinjskog.