DUDIĆ "To je za mene poražavajuće, nikad se više takvo što ne smije dogoditi"

Feđa Dudić
Hercegovina.info

Nakon poraza u gradskom derbiju protiv Zrinjskog, nogometaše Veleža u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Grbavici očekuje derbi sa Željezničarom. Utakmica će se igrati u slavljeničkoj atmosferi u kojoj će sarajevski klub proslaviti 100 godina.

Trener Veleža Feđa Dudić uoči utakmice najprije se dotaknuo derbija sa Zrinjskim.

"Nemamo puno vremena za kukanje, kako nismo imali ni za slavlje kada se pobjedi. Sigurno da je teško nakon poraza, međutim hvala Bogu da je brzo utakmica i brzo se može isprati gorak okus. Za mene najviše poražavajuće je da voljni momenat i borba nisu bili na vrhunskoj razini i to se više ne smije nikada ponoviti pogotovo u takvim utakmicama gdje znamo što znači svakome ta utakmica. Nije bitno izgubiti, može se izgubiti. Publika, ja sam i svi koji živimo za klub znamo prepoznati kada se izgubi na pravi način, a sigurno da to nije bio slučaj u srijedu. Nije to bila utakmica s velikim prilikama, izgubili smo praktički bez prilika. Protivnik je više želio i zato ih je nagradilo", ističe trener Veleža.

Protiv Željezničara se mora popraviti dojam.

"Znamo da sutra slave 100 godina i ovim putem čestitam FK Željezničaru i njihovim navijačima i to će biti naša čestitka. Što se tiče terena, moramo dati sve od sebe da popravimo ovaj loš dojam i da se vratimo igrama kojim znamo i koje možemo prezentirati. Da će biti lako, neće. Nas sada svi dočekuju na jedan drugi način, pogotovo sada kada smo ranjeni, međutim sada se pokazuje jesmo li ekipa ili nismo. Ja se nadam kao i mnogo puta do sada, kada smo bili u ovakvim situacijama, da smo u svakoj sljedećoj utakmici pronalazili način kako odigrati dobro. Imat ćemo mali kadrovskih problema. Brandao je odsutan zbog ozljede, Haris Ovčina zbog tri žuta kartona, ostali su na raspolaganju. Nadam se da tko god dobije priliku, da će je iskoristiti. Vidjet ćemo tko je umoran. Dvije utakmice smo odigrali u tri dana pa ćemo malo rasporediti snage. Već u utorak očekuje nas Borac. Bez obzira tko izađe na teren mora dati svoj maksimum u tom trenutku i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu", rekao je Dudić

Utakmica Željezničar - Velež igra se u subotu 18. rujna u 17 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.