DUDIĆ "Izgradili smo pobjednički mentalitet, AEK je nagrada za sve nas u klubu"

Feđa Dudić
Hercegovina.info

Nogometaši Veleža sinoć su u Sjevernoj Irskoj pobjedom protiv Colerainea u uzvratnom susretu potvrdili prolazak u drugo pretkolo UEFA Konferencijske lige. Identičan rezultat je bio kao i na Grbavici, slavili su 'Rođeni' 2:1.

Ponovno su se igrači Feđe Dudića vratili iz rezultatskom minusa i na kraju slavili.

"To je pokazatelj jednog pobjedničkog mentaliteta koji se teško gradi, ali kada se izgradi onda traje. Mi smo u tome "narasli" budući da smo obje utakmice uspjeli preokrenuti. Sve to smo uspjeli bez da smo mijenjali svoj stil igre. Imali smo samopouzdanje i sve iz prvenstva se hvala Bogu prenijelo i na europske utakmice. To je još jedna dodatna draž", kaže Dudić za Hercegovina.info.

Slijedi grčki velikan, ali Dudić o njemu za sada ne želi govoriti.

"AEK je samo nagrada za sve nas u klubu što smo napravili prošle godine. No, ja o AEK-u ne bih govorio. Nas u ponedjeljak očekuje jako teška utakmica s Posušjem na otvaranju nove sezone. To je jedna "opasna" utakmica za nas. Moramo se dobro pripremiti, vidjeti koga staviti, kako izbalansirati snage. Dobro je da smo proširili igrački kadar. Sinoć je glavni adut bila promjena igrača na poluvremenu. I na Grbavici kao i sinoć su nam izmjene donijele preokret. To je sada naša najveća snaga. Mi smo godinu dana bili na rosteru od 12-13 igrača iscijedili smo momčad. Sada možemo ravnopravno rasporediti snage. Ova 'škakljiva' utakmica nam dolazi u trenutku kada smo ostvarili najveći poslijeratni uspjeh Veleža. Smatram kako ćemo se ipak znati dobro prebaciti na domaće prvenstvo jer želimo dobro otvoriti sezone", kaže trener Veleža.

Cijeni klub s Mokrog Doca.

"Gledali smo Posušje. Dobili smo njihove utakmice protiv Zrinjskog i generalku protiv Šibenika. Sama pobjeda protiv Šibenika govori da se radi o dobroj momčadi. Jednako tako s kombiniranom momčadi su pobijedili GOŠK. Moramo imati ozbiljan pristup. Nadam se kako će Posušje imati malo i treme zbog povratka u Premijer ligu, publika će biti na stadionu, a znamo kakva je naša publika. Ako i bude nekog malog umora, navijači će nas nositi do pobjede", dodaje.

Brazilac u momčadi Veleža važna je karika.

"Brandao je odradio dobre pripreme i nije kasnio na njih. Odradio je i plan i program koji mu je bio zadan u među odmoru. Prošle pripreme nije odradio i to se osjetilo na njegovim utakmicama. Došao je spreman i zdrav i to je najbitnije. Dobro ga je krenulo. On kada je pravi to daje jednu dodatnu snagu Veležu. Ovakav Brandao će podići sebe, ali sve nas zajedno. Nadam se da će zadržati ovu formu i nastavit s ovakvim igrama."

Iznadili su Dudića porazi Širokog Brijega i Sarajeva.

"Čim smo završili našu utakmicu, odmah smo tražili rezultate Sarajeva i Širokog Brijega. Ostali smo neugodno iznenađeni, Bio sam uvjeren da će proći i jedni i drugi, ali nažalost su ispali."

Liga će kaže ove godine biti slabija, a pravilo dva igrača do 21 godine u početnij jedanaest ne donosi ništa dobro.

"Mislim da će liga biti slabija nego je bila. Svi klubovi koji su bili u vrhu imaju financijskih problema i ekipe se podmlađuju. Pravilo do 21 godine neće puno toga dobroga donijeti. Mi nemamo toliko dobrih mladih igrača. Da ih imamo, imali bi dobre reprezentacije i rezultate omladinskim kategorijama, a nemamo. Sada nam je nešto nametnuto . Treneri će morati stavljati neke mlade igrače, a znaju da je lošiji od onoga koji je ostao na klupi. Ja tu ne vidim poboljšanje, no vrijeme će pokazati. Liga će biti zanimljiva, jer je kvaliteta ujednačena. Nema nikoga da previše odskače", zaključio je Dudić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.