DRAMA U ARABIJI Policija htjela nadzirati Livakovića i ekipu, odgođena borba za trofej

Odgođen je ogled Superkupa između Galatasaraya i Fenerbahçea Livaković
Profimedia

Odgođen je ogled Superkupa između Galatasaraya i Fenerbahçea. Dominik Livaković ipak će morati pričekati za prvi trofej s Fenerom, budući da nije poznato kada će se odigrati utakmica u Saudijskog Arabiji na stadionu Al-Awwal u Rijadu, koja je trebala početi u 18:45 sati po našem vremenu.

Dugo je trajala drama u Rijadu oko održavanja turskoga Super kupa između Galatasaraya i Fenerbahçea. Naime, predmet spora je što su obje momčadi protiv volje Saudijaca namjeravale izaći na teren s transparentom "Mir u kući, mir u svijetu" i majicama s likom Kemala Mustafe Atatürka, kojeg poštuju kao "Oca domovine". Saudijska administracija to ne odobrava, a nakon dugih pregovora s predstavnicima turskih klubova, čini se da nisu uspjeli pronaći zajednički jezik.

Prema turskome TRT Sporu, saudijska policija boravila je u svlačionici čekajući igrače kako bi spriječila eventualni izlazak na teren sa spornim detaljima na opremi, prenose Sportske novosti.

Turski novinar Yağız Sabuncuoğlu među prvima je iznio informaciju o odgodi utakmice, kazavši da se "igrači Galatasaraya i Fenera vraćaju kući".

Informacije su poprilično kontradiktorne, što turskim medijima nažalost nije strano, no utakmica u svakom slučaju nije odigrana. Navodno su Saudijci inzistirali na tome da igrači ne smiju izaći na teren s navedenim simbolima, s čime se navodno složio Turski nogometni savez, ali ne i klubovi. Kako bilo, glavni problem ostao je natpis u čast obilježavanja 100. obljetnice Turske: "Kako je sretan onaj koji kaže da je Turčin", trebalo je stajati na dresovima jedne i druge momčadi.

Spomenuti TRT Spor prenosi da su igrači odbili izaći iz hotela te se nisu ni zaputili prema stadionu, a zatim se pojavio video na kojem se vidi kako nogometaši s koferima ulaze u autobus, vjerojatno da bi krenuli na aerodrom, a zatim natrag u Tursku.

Prema turskome Fanatiku Superkup je na kraju otkazan do daljnjeg, a delegacija Galatasaraya i Fenerbahçea krenula je put Turske. Očekuje se da će dva kluba biti u Istanbulu kasno navečer. Stadion se počeo prazniti, no još uvijek se čeka službena potvrda otkazanog ogleda.