VIDEO  DRAMA NA TUŠNJU Velež slavio pobjedu, a onda šok u 95. minuti

U posljednjem susretu 16. kola Premijer lige BiH Sloboda i Velež remizirali su na Tušnju odigravši utakmicu rezultatom 1:1.

Po teškim i nenogometnim uvjetima prvi na utakmici prijete domaći u 9. minuti kada je udarac Predragović dobro pucao, ali lopta odlazi preko gola Bogdanovića. Na drugoj strani, Rođeni svoju prvu šansu pretvaraju u gol. Vehabović je dobro proigrao Ovčinu, koji prolazi po desnoj strani, povratnom loptom pronalazi Brandaa koji pogađa mrežu Bukvića.

Domaćin je pokušao uzvratiti u 27. minuti kada Jusić nakon prekida puca glavom, ali lopta odlazi preko gola. Na drugoj strani, Zajmović je pokušao zaprijetiti, ali bez promjene rezultata. Pred kraj poluvremena Salčin je probao iz slobodnog udarca, ali Bukvić na pravom mjestu. Tako se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Veleža, 0-1.

U nastavku u 76. minuti Cvijanović je imao priliku i pucao, ali lopta odlazi pored gola Bukvića. Velež je prednost čuvao sve do 95. minute. I kada se mislilo da će završiti pobjedom Veleža, Sloboda iz jedve gužve u 95. minuti dolazi do izjednačenja preko Zličića.

Podjelom bodova Sloboda je došla na četvrto mjesto i sada ima 23 boda, dok je Velež deseti s 14 bodova.