Dragoslav Raguž iz Stoca i njegovi sinovi naljepša priča ovogodišnje Kutije šibica

Stolac Hercegovina, Kutija šibica, sinovi

Dragoslav Raguž Dragiša iz Stoca veliki je zaljubljenik u sport, poglavito nogomet, odnosno mali nogomet. Dragiša je teško obolio od maligne bolesti, dobio je tumor pluća. Jedno plućno krilo mu je već odstranjeno, a metastaze su zahvatile veliki dio tijela.

Dragiša se, međutim ne predaje nego hrabro korača u sutrašnjicu.

Dragiša ima tri sina – Marka, Darku i Mladena, i svi oni igraju mali nogomet za Zrinjski iz Mostara. U želji da pomognu bolesnom ocu sinovi su diljem svijeta tražili liječnika ili ustanovu koja bi mu pomogla te su mu na koncu predložili da ode u jednu vrhunsku kliniku na Kubi. Međutim, Dragiša je imao drugačije planove.

Stolac Hercegovina juri

-Djeco, pustite Kubu, odvedite me na Kutiju šibica. Oduvijek mi je želja bila zaigrati na Kutiji i sada bih volio biti uz vas, pa da tamo zaigrate umjesto mene. To će mi produžiti i poboljšati život – kazao je Dragiša pišu Sportske novosti.

Stolac Hercegovina,Kutija šibica,sinovi

I tako su dečki u Stocu okupili momčad za Kutiju. Stolac je mali, ali u njemu živi dosta sjajnih igrača malog nogometa, neki su i reprezentativci Bosne i Hercegovine. Naravno, tu su i Marko, Darko i Mladen, tri Dragišina sina. S hrabrim Dragišom u ulozi trenera momčadi – koju su nazvali Stolac Hercegovina – već su se probili među 32 najbolje momčadi Kutije. Sljedeću utakmicu igraju večeras (20.10) u maloj dvorani Doma sportova, a suparnik je snažna momčad Biberon Maraska.

-Snažan je bio i Playbox koji smo eliminirali u prošloj utakmici. Dečke iz Biberona poznajemo, među njima je puno Hercegovaca, tako da očekujemo veliku borbu – priča nam Marko Aleksić, jedan od onih koji su podruprli cijelu ovu prelijepu priču i pomogli u slaganju momčadi.

Priča privlači navijače

Protiv Playboxa smo igrali na Peščenici, a osjećali smo se kao u Stocu. Na tribinama je bilo više od sto naših navijača, ne samo iz Stoca, nego iz svih krajeva Hercegovine, kao i Hercegovci iz Zagreba. Posebno smo ponosni što je među njima bila i Kata Zadro, supruga pokojnoga heroja Blage Zadre. Ne dvojimo da će i večeras u Domu sportova biti puno naših navijača, ali i svih onih koji vole mali nogomet.

Ne sumnjamo da će – čiji god navijači bili – večeras svi zajedno navijati za hrabrog Dragišu i njegove sinove. Njegova je priča zadivljujuća i zaslužuje veliki naklon svih nas, a ne samo onih koji će večeras biti u dvorani. Dragiša je i dokaz koliko je sport važan i vrijedan dio naših života, koliko onima koji ga vole i žive pomaže da gledaju prema naprijed i vesele se treningu, utakmicama, suparništvu, a u konačnici i pobjedama.

Kako god večeras Stolac Hercegovina odigrala, Dragoslav Dragiša Raguž i njegovi sinovi već su sada naljepša priča ovogodišnjeg izdanja Kutije šibica.