DRAGAN SOLDO Odgovornost je velika; gledatelja sigurno neće biti u prva tri kola

Dragan Soldo
SCSport

V.d. direktora NK Široki Brijeg Dragan Soldo novi je predsjednik Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. On će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg čelnog čovjeka Irfana Durića. Na jučerašnjoj izbornoj Skupštini NS FBiH Soldo je bio i jedini kandidat za predsjednika, a za potpredsjednika je nakon glasovanja izabran Mirsad Drljević. On je imao više ruku od Samira Ćemalovića i Ćazima Omića te mu je pripala ta funkcija.

Soldo kaže kako je velika zadaća pred njim.

"Odgovornost je velika. Ipak je ovo entitenstki savez koji vodi deset natjecanja i odgovoran je za njih. Zamislite sada koji je to broj klubova u svim kategorijama, od futsala, ženskog nogometa, velikog nogometa. Moramo odgovoriti na sve izazove, ne samo ja nego i cijeli Izvršni odbor. Prvi potezi su da se formira Izvršni odbor i da se napravi prva sjednica. Trebamo vidjeti što su kolege do sada napravile i što nas još čeka. Pandemija koronavirusa je sve poremetila i kasnilo se s izborima. Mi dolazimo na gotovo. Kreću sva natjecanja, seminari službenih osoba i ostale stvari. Nećemo možda moći aktivno sudjelovati u ovom prvom dijelu, ali pomalo ćemo se uključivati i hvatati konce, pa ćemo s kolegama suradnicima i administracijom Saveza vidjeti u kojem pravcu će sve ići."

Povratka gledatelja za sada još nema.

"Savezi su stalno u kontaktu sa stožerima. Neka odluka je, što se tiče državnog Saveza da će se pratiti odluke entitetskih kriznih stožera tako da će se prema njima sve ravnati. Prva tri kola Premijer lige BiH sigurno neće biti povratka. Nadati se da će mjere popustiti za treći dio prvenstva. Gledatelja neće moći biti ni na Pecari unatoč odluci županijskog Kriznog stožera jer je odluka Saveza da nema gledatelja do daljnjeg i klubovi to moraju ispoštovati", rekao je Soldo za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.