Dragan Perić: Bolji smo, spremniji smo, idemo na pobjedu!

Na upit kakvo je stanje u momčadi uoči derbija Perić je kazao: Sigurno jedan veliki šok za nas i za samu momčad je odlazak Mladena Žižovića koji je sve dogovorio sa novim klubom i koji će nam svakako puno nedostajati ali isto tako trebamo se okrenuti budućnosti, nitko nije nezamjenjiv tako da nije ni on.

Što se tiče zdravstvenog biltena momčadi Perić je kazao da su Marin Aničić i Adnan Hadfžić povrijeđeni u Sarajevu i nadam se da će naša medicinska služba sve napraviti kako bi njih dvojica bili spremni za sutrašnji derbi. Ostali igrači su spremni i treniramo u jednom pozitivnom ozračju iščekujući derbi. Nakon loše odigrane utakmice u Sarajevu u kojoj smo dosta podbacili i to je jedna naša nerealna slika ali se dešava tako da moramo dati u derbiju puno više. U derbi ulazimo maksimalno ozbiljno i oprezno poštujući rezultate Veleža u ovoj polusezoni međutim smatramo da smo puno kvalitetnija momčad i očekujuemo pobjedu. Ovom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nam daju podršku kako bi slavili u ovom derbiju.

Kapetan momčadi Mario Ivanković je kazao da je Velež usprkos mnogim problemima u klubu uspio napraviti zapaženi rezultat u prva tri kola ali svemu dođe kraj pa tako sutra očekujemo prekid niza i našu pobjedu. Mi u prva tri kola nismo napravili rezultat koji smo trebali i mislim da smo ispucali kredit koji smo imali. Razlog lošijeg starta možda je taj rani početak priprema radi Europe u kojoj je Zrinjski ove godine napravio dobar rezultat. Isto tako u sljedeće tri utakmice koje igramo kući moramo osvojiti devet bodova i uključiti se u utrku za sami vrh. U te tri utakmice spada i ova sutrašnja utakmica sa Veležom, spremni smo maksimalno da ubilježimo prva tri boda od ovih devet. Uvijek je derbi nešto više pa kada je i Velež bio lošiji i bolji utakmica je bila neizvjesna. Najvažnije je sutra da mi pobjedimo da stvorimo jednu dobru atmosferu.

Na upit koliko je važna tradicija da Velež pod bijelim Brijegom nije nikada osvojio boda Perić je kazao: tradicija je svakako važna i to je naša prednost. Mislim da smo u ovom trenutku puno kvalitetnija momčad kako po igračkom kadru tako i po tjelesnoj pripremljenosti. Tradicije su da se ruše ali se nadam da se to neće dogoditi baš sutra. Budući da je Krešimir Kordić odlučio mnogo ovakvih derbija ovaj pu bi želio da utakmicu odluči tim.

Ivanković je kazao da je Velež jedna nova momčad sa dosta igrača iz omladinskog pogona gdje je novi trener unio dosta novina u njihovu igru. Mi trebamo biti pravi i očekujemo jedan dekor na tribinama bez ikakvih incidenata, podršku naših navijača i na kraju svakako našu pobjedu.

Na odlazak Mladena Žižovića Ivanković je kazao da je to svakako jedan hendikep za klub i momčad koji je proteklih godina bio među boljim igračima. Bolje da je otišao i da proba sebi osigurati boji život budući da ima 30 godina. Što se tiče nas mi svakako imamo dobrih mladih igrača pa je na njima da se nametnu i da izbore mjesto u prvoj momčadi.

Perić je kazao da je igrača poput Žižovića teško nadomjestiti i posebno ako tražimo igrače u BIH.

Zaostala utakmica prvog kola Premier lige Zrinjski - Velež igra se sutra u 20.30 sati. Sudit će Predrag Stankić iz Bijeljine.