Dragan Kordić Gaga: Kantarevac može ponovno oživjeti

Dragan Kordić Gaga, kantarevac, KSC Kantarevac
Momčad je to koja je u bivšoj državi osvojila na malonogometnim igralištima sve što se moglo osvojiti, momčad je to koja je ušla u mostarsku urbanu legendu. Zbog njih su gledatelji punili sportske centre, a danas je malo i derbija Premijer lige BiH koji se po broju posjetitelja na tribinama mogu natjecati s nekom malonogometnom utakmicom na kojoj su igrale Mostarske kiše. Jedan od najpoznatijih igrača te momčadi Danko Grgić, u gradu na Neretvi poznatiji kao Lola, prošle je godine preminuo. Iza Lole ostale se uspomene i sjećanja na to kakav je bio "igračina", piše Večernji list BiH.

Sve je drugačije

Nažalost. Lola nije dočekao vidjeti svoj Kantarevac u novom ruhu. Obnovljeno je igralište svečano otvoreno nekoliko mjeseci nakon što je preminuo. Lola i ostali igrači, poput Jahirovića, Hadžića, Levija Buhovca, Kolonje, Čoke Glavovića, Kalajdžića, Tarambe, Dabe, Gage, te još nekih, kao što su Hadžiomerović, Zelenika i Bradvica, bili su ono najbolje na malonogometnom terenu što je nastalo na Kantarevcu. Da se nitko ne naljuti, bilo je tu još puno kvalitetnih igrača, toliko puno da je i u ovim novinama premalo stranica za opisati i nabrojiti ih. Veliki broj najvećih mostarskih nogometaša, poput Kulje, Bajevića, Bake, vještine je brusio na betonskom igralištu Kantarevac.

Do kultnoga hrama mostarskoga sporta prošetali smo se s Draganom Kordićem Gagom, članom legendarne postave Mostarskih kiša. Gaga danas radi kao TV snimatelj. Nakon dugo vremena je na Kantarevac došao poslom, nekoliko tjedana prije otvaranja. Za njega je moderni teren bio "čudo".

- Ovo ovdje je odlično. Kad sam dolazio poslom snimati Kantarevac nekoliko tjedana prije ponovnog otvorenja vidjelo se koliko to dobro izgleda. Tek kad sve ovo malo bolje pogledam, vidim da je to stvarno čudo. Naravno, sve je drugačije nego prije, od terena pa do svega ostalog, ali mislim kako je ovo promjena nabolje, kazao nam je Gaga dok nam je rukama pokazivao prijašnji raspored sportskog centra.

Nitko ne ganja loptu

U neformalnom razgovoru Gaga nam je ispričao nekoliko anegdota s igrališta na kojem je proveo lijepu mladost. Dok je on na njemu bio aktivan, imao je mnoštvo prijatelja, znao je čak gdje tko sjedi dok su se igrali turniri tada popularnih mahala. Uz put je primijetio jedan detalj:

- Shvatite me. Meni je čudno što u 10-11 sati ujutro na ovom odličnom igralištu nema nitko tko ganja loptu. Pa što je to, ta ne idu sva djeca u školu u prvoj smjeni, u svom je stilu kazao Gaga dok je namještao kapu koju ne skida ni kada pozira za fotografiju.

Ipak, jedan od nekadašnjih haklera, koji je nekoliko puta s Kišama osvajao popularnu Kutiju šibica, Yurkovo prvenstvo te brojne druge turnire, nije pesimističan.

- Ovo što je danas dostupno mladima mi smo mogli sanjati. Siguran sam kako i Kantarevac opet može oživjeti. Uz pravilan rad s mladima može se dijelom vratiti ljubav za loptom ili sportom uopće. Neće nikada biti one sportske histerije kakvu smo mi imali u naše vrijeme, puno se toga promijenilo, sada postoje drugi trendovi, što je i normalno, ali slika sporta općenito može biti bolja, zaključio je Gaga.