DOZNAJEMO Dio publike se uskoro vraća na premijerligaške tribine

Vedran Marčinko
Ilustracija/hercegovina.info

Predstavnici Ministarstva zdravstva FBiH danas su u Sarajevu održali sastanak s predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Tema sastanka bio je mogući povratak publike na nogometne stadione.

I dok su Nogometni savez BiH na sastanku predstavljali izvršni direktor Odijela za sport Emir Pilav, predsjednik Natjecateljske komisije Milorad Lale te i potpredsjednik Komiteta za sportsku medicinu Adnan Šatrović, ispred Federalnog ministarstva zdravstva na sastanku su nazočili pomoćnik ministra za javno zdravstvo Goran Čerkez te savjetnik ministra Vedran Marčinko.

Nakon završenog sastanka savjetnik ministra za hercegovina.info je rekao:

"Danas smo održali sastanak u prostorijama Federalnog ministarstva zdravstva s predstavnicima NS BiH gdje smo raspravljali o mogućnostima za povratak navijača na tribine. Mogu reći kako će Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva 3. rujna 2020. godine na sjednici u 10 sati raspravljati o ovoj temi i najbliži smo stavu za eksperimentalno puštanje 10 posto od ukupnih sjedećih mjesta, ali ne više od 500 osoba po jednoj tribini", rekao je Vedran Marčinko za hercegovina.info.

Valja reći kako će se ova odluka, ukoliko se u četvrtak donese, odnositi za samo prva dva kola, a ovisno o epidemiološkoj situaciji donosit će se odluke za naredne utakmice.

Isto tako jako puno će ovisiti o ponašanju navijača. Oni su dužni držati distancu na tribinama te nositi zaštitne maske. Ukoliko bi se uoči ili nakon utakmice primijetilo okupljanje u blizini stadiona ili u kafićima u neposrednoj blizini odmah bi se ukinula ova mogućnost njihova povratka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.