DONEDAVNI PLEMIĆ Matej Senić potpisao ugovor s klubom iz Poljske

Matej Senić novi igrač Podbeskidzie
tspodbeskidzie.pl

Nakon što je prije nekoliko dana sporazumno raskinuo ugovor s HŠK Zrinjski, Matej Senić danas je potpisao za novi klub. Naime, Senić će od danas nositi dres poljskog prvoligaša Podbeskidzie.

Potvrdio nam je to i sam Senić nakon današnjeg potpisivanja ugovora.

"Tako je. Bio sam na liječničkom pregledu koji je sadržajan i gdje sam proveo pet sati na pretragama, ultrazvucima i testiranjima. Prošao sam bez ikakvih problema. Sretan sam jer me čekaju nova iskustva i borbe. U Poljskoj sam kao državi već bio, a od svojih sam suigrača koji su već igrali tamo čuo lijepa iskustva za zemlju, ljude i klubove. Potpisao sam ugovor na godinu i pol dana, nadam se da će ovo biti lijepo iskustvo za mene, prvo sebi želim poželjeti zdravlje i što manje ozljeda, a sve ostalo će doći“, rekao je Senić za Hercegovina.info.

Matej Senić

Osvrnuo se i na svoj boravak u Zrinjskom.

"Prije nekih osam godina prvi put sam se prošetao mostarskim ulicama. Za jednog Slavonca Hercegovina je bila otkriće najviše zbog klime i vremena. Toplo vrijeme najbolje odgovara sportašima, pogotovo zimi kada moraš trenirati s minimalno opreme na sebi. Malo sam čitao o tadašnjem Zrinjskom i želja je u meni proradila. Nisam mogao niti sanjati kako ću na ljeto 2022. godine dobiti poziv iz takvog kluba. Došao sam, lijepo se uklopio u ekipu, zaigrao i Zrinjski je postao dio mene. Godinu i pol dana sam proveo u Mostaru sa svojom obitelji, djeca su mi tu krenula u školu i vrtić, a žena završila studij. Teška srca odlazim iz Mostara iz nekih svojih sportskih razloga, ali nadam se jednog dana kako ću se tu vratiti“, izjavio je Senić.

Matej Senić novi igrač Podbeskidzie

Seniću su sreću poželjeli i iz HŠK Zrinjski na svojim društvenim mrežama.

"HŠK Zrinjski Mostar i Matej Senić danas su potpisali sporazumni raskid suradnje. Senić je u redove Plemića stigao u ljetnom prijelaznom roku 2022. godine te je prošle sezone ugradio doprinos u osvajanju povijesne dvostruke krune dok je u aktualnoj sezoni upisao devetnaest nastupa. Matej, želimo ti puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere!“, obznanio je HŠK Zrinjski putem svojih službenih profila na društvenim mrežama.

Sadržaj se učitava...
 
Podsjetimo, Matej Senić pridružio se Plemićima tijekom ljetnog prijelaznog roka 2022. godine, istaknuvši se značajnim doprinosom u osvajanju povijesne dvostruke krune tijekom prethodne sezone. U tekućoj sezoni, broji devetnaest odigranih utakmica, a ukupno je sudjelovao u 28 susreta, postigavši pritom dva pogotka. Njegov ključni trenutak bez sumnje je bio gol u prvom pretkolu kvalifikacija Lige prvaka protiv Urartua iz Armenije, stvarajući priliku za nadolazeće velike europske uspjehe mostarskog kluba. Njegova karijera započela je u Suhopolju, nakon čega je 2010. godine prešao u ekipu Varaždina. Kasnije je igrao za Slaven Belupo, Koprivnicu, Slogu iz Ljubuškog, GOŠK i Varaždin, iz kojeg je stigao u Zrinjski 2022. godine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.