DOLAZI LI SENAD KEVELJ NA ČELO VELEŽA "Može doći do toga, ali uz određene uvjete"

Senad Kevelj Velež

FK Velež uskoro bi trebao dobiti novu upravu. Iako je Izvanredna sjednica UO kluba trebala biti još 5. listopada, ona je prolongirana te bi se trebala održati 12. studenog. Još ranije predsjednik Veleža Senad Husnić najavio kako on odlazi s funkcije prvog čovjeka kluba.

"Ostat ću prijatelj Veleža, ponosni sponzor koliko to budem mogao i to je to. Definitivno odlazim. Jedina želja mi je da završimo stadion, pa bi to onda bio jedan lijep odlazak", rekao je Husnić još krajem kolovoza za Hercegovina.info.

U kuloarima i medijima posljednjih dana pojavila se informacija kako bi na ključnu funkciju Veleža trebao doći predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj. Stoga smo ga i upitali koliko je cijela priča točna.

"Ima istine u tome da klub inzistira da ja preuzmem Velež umjesto predsjednika Senada Husnića", otkriva nam Kevelj.

No, u cijelu priču neće ući tek tako.

"Ja sam precizan i određen i neću na to mjesto doći samo tako, moraju se ispuniti i posložiti određeni uvjeti kako bi se to dogodilo. Sjednica treba biti sljedeće subote. Imao sam razgovore s čelnim ljudima kluba. Ja sam rekao "da", ali uprava mora biti osvježena s novim i mlađim ljudima koji će biti operativni, za suradnju, za bolje odnose. Tu mislim na odnose unutar samog kluba, ali i sa Savezom, Zrinjskim. Moramo graditi jednu novu priču na razini Nogometnog saveza BiH, Županijskog saveza i unutar BiH".

S obzirom na to da je Kevelj kao predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara pridonio znatnom poboljšanju odnosa gradskih rivala kroz zajedničke press konferencije za medije uoči svakog derbija, smjer u kojem ide je sasvim jasan.

"Tako je. Dobro ste to primijetili. To je ono na čemu inzistiram. Na boljim odnosima sa Savezom i sa svima. Imam neke svoje principe. Ja mislim da otkako sam na čelu Sportskog saveza Grada Mostara nema niti jednog problema gdje sam prisutan. Klub ću preuzeti samo pod uvjetima da ja formiram upravu, dovedem ljude. Ne želim da mi netko delegira pa da onda uđem u probleme. To već ne želim. Vidjet ćemo u narednim danima što će se dogoditi", ističe,

Ukoliko dođe do toga Kevelj bi morao napustiti mjesto predsjednika Sportskog saveza Grada Mostara.

"Istina. Morao bih odmah otići, iako mi mandat ističe za četiri mjeseca", zaključio je Senad Kevelj za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.