DOKAPETAN MAŠIĆ "Nemamo pritisak pred Tuzla City, idemo utakmicu po utakmicu"

Ilija Mašić

U derbiju 8. kola m:tel Premijer lige BiH snage će odmjeriti trećeplasirana momčad lige FK Tuzla City i prvoplasirana momčad lige NK Široki Brijeg. Tuzlaci će Širokobriježane ugostiti na Gradskom stadionu u Srebreniku u srijedu, 31. kolovoza s početkom u 17 sati.

Momčad Širokog Brijega jutros je otputovala na gostovanje trenutačno najefikasnijoj momčadi lige. Uoči polaska u Srebrenik za klupsku stranicu govorio je dokapetan Ilija Mašić.

„Sigurno nas očekuje zahtjevna utakmica, idemo u goste najefikasnijoj momčadi lige. Morat ćemo dati sve od sebe kao i svaku utakmicu. I nije floskula – uistinu tako razmišljamo. Nemamo pritisak rezultata nego idemo utakmicu po utakmicu. Liga je vrlo izjednačena i svjedoci smo tome u ovih sedam kola“, istaknuo je Mašić.

Na gostovanju kod Tuzla Cityja u momčadi Širokog Brijega neće biti ozlijeđenog braniča Brune Oliveire teozlijeđenih krilnih napadača Ilana Pejića i Ilije Bagarića čiji će izostanak biti veliki hendikep u ofEnzivnom dijelu.

„Svakako bi ljepše bilo da smo svi na dispoziciji, ali takav je nogomet. Ipak, siguran sam kako imamo dovoljan broj ofEnzivnih igrača na raspolaganju koji će dati sve od sebe“, poručio je Mašić.

Utakmicu iz Srebrenika uživo će prenositi Arena Sport TV, a ovaj derbi pripao je sudačkom debitantnu na premijerligaškim terenima Darku Gedžiću iz Brčkog.