DOK JE KLUB VODEĆI U PRVENSTVU Milan Tegeltija najavio povlačenje s mjesta predsjednika Borca

Tegeltija Borac
Screenshot

Predsjednik FK Borac Milan Tegeltija najavio je povlačenje s predsjednčke funkcije. Kao razlog mogućeg odlaska naveo je nemogućnost potpunog posvećivanja ovoj funkciiji.

"Završava se kalendarska godina kojom je, u aprilu ove godine, FK Borac dobio novi upravni odbor i novog predsjednika kluba. FK Borac sutra otvara prvi službeni fan shop u centru Banja Luke. Ostvareni su svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi uprave i stvoreni su uvjeti da klub nastavi rasti i rezultati i organizacijski. Klub je stavljen na zdrave noge, formirana nova Skupština kluba, usvojen novi statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba. Veliki natjecateljski, a ujedno i marketinški rezultat ostvaren je u proteklom vremenu, posebno u pogledu vidljivosti kluba odnosno prisutnosti u javnom prostoru i valorizacije rezultata u javnosti. Uspostavljen ozbiljan i funkcionalan sustav u klubu, koji, naravno, mora biti dodatno unaprijeđen i uzgajan", istaknuo je Tegeltija na svojim mrežama.

Vrijeme je za profesionalnog medadžera-predsjednika smatra on.

"Možda je zbog toga vrijeme da razmislimo o tome da FK Borac dobije profesionalnog menadžera - predsjednika upravnog odbora ili generalnog direktora koji bi se u punom radnom angažmanu mogao posvetiti klubu umjesto prethodnom volonterskom tj. meni. Ovo bi eventualno mogao biti značajan napredak za rad u klubu i svakako je ideja koju vrijedi razmotriti, koja ima prednosti i nedostatke koje bi svi mi u klubu trebali razmotriti, a o kojoj ću razgovarati i razmjenjivati mišljenja sa svojim prijateljima u vodstvu kluba tijekom ove stanke za prvenstvo. Ukoliko zajednički zaključimo da bi ovo moglo poboljšati rad kluba, funkciju predsjednika kluba prepustio bi se novom menadžeru-predsjedniku kluba. Velika mi je čast i zadovoljstvo biti predsjednik velikana Platonove, međutim činjenica je da je zaista i za mene izuzetno zahtjevno voditi klub kao dodatnu djelatnost, od kojeg se niti kandidiram niti trčim i spreman sam to i dalje činiti ali sam svjestan i valovita ograničenja zbog činjenice da na taj način prati sve koji su predsjednik Kluba, zbog čega vjerujem da je ova ideja svakako vrijedna razmišljati i govoriti u vodstvu našeg kluba. U svakom slučaju, naprijed Borac", napisao je Tegeltija.