Dobra vijest za Zrinjski, ali i navijače. UEFA objavila da je kaznila Slovan

Stadion HŠK Zrinjski,Slovan,konferencijska liga

Najviše tijelo europskog nogometa UEFA, na svojim službenim stranicama objavila je službenu kaznu za Slovan zbog više propusta u organizaciji utakmice protiv mađarskog Ferencvaroša koja se igrala 27. srpnja.

Slovački prvak, ali i jedini preostali predstavnik u Konferencijskog ligi preko kojeg mostarski Zrinjski lovi povijesni uspjeh bh. nogometa kažnjen je zatvaranjem kompletne tribine (sektor C), odnosno tribine iza gola zbog rasističkog ponašanja svojih navijača te s dodatnih 30.000 novčane kazne.

UEFA im je propisala i pokajničko-pedagošku mjeru te na idućoj utakmici moraju na stadionu izvjesiti transparente 'NoToRascism' s UEFA-inim logom.

Slovaci će blagajnu krovne organizacije još popuniti s 16,375€ zbog bacanja raznih predmeta na travnjak, kao i 8,000€ jer su bili blokirani prolazi na tribinama.

Ova vijest sigurno će značiti Mostarcima koji s minimalnom prednošću odlaze na gostovanje u Bratislavu te već sada mogu računati na manji fanatizam domaćih navijača po kojem su poznati. No, ova vijest će razveseliti brojne navijače Zrinjskog koji planiraju na put Slovačke jer su strahovali da će cijeli stadion biti suspendiran.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.