DOBIO ZELENO SVJETLO Krade li Nenad Bjelica Dinamu najveće pojačanje?

Nenad Bjelica
DEAN MOUHTAROPOULOS

Nenad Bjelica želi dovesti Mislava Oršića u Trabzonspor, objavio je niz turskih medija. Haber Firtina, NTVSpor, Haberturk, Gunebakis i Cumhuriyet tvrde kako je Southampton dao dopuštenje predsjedniku Trabzonspora Ertugrulu Doganu za početak pregovora s hrvatskim reprezentativcem i njegovim predstavnicima.

Tamošnji mediji navode kako Bjelica inzistira na dovođenju Oršića, koji bi u Trabzonspor stigao na posudbu s opcijom otkupa. Otkako je Oršić u siječnju napustio Dinamo i potpisao za Southampton, našao se u jednoj od najtežih situacija u karijeri. Prijašnji trener Nathan Jones kao i trenutni Ruben Selles ostavljali su ga na tribinama, pa je tako upisao svega pet nastupa za posljednju momčad Premier lige, prenosi Index.

Oršić ima i ponudu Fenerbahčea?

Oršić je u studenom prošle godine prema Transfermarktu vrijedio deset milijuna eura, dok mu je sada vrijednost pala na sedam milijuna eura. Ugovor sa Southamptonom, koji će vrlo vjerojatno ispasti u drugu englesku ligu, ima do ljeta 2025. godine.

Podsjetimo, Bjelica je vodio Oršića kao trener Dinama, dok je Trabzonspor preuzeo sredinom travnja i sada se nalazi na sedmom mjestu. No klub je već fokusiran na iduću sezonu, za koju Bjelica priprema nekoliko igračkih promjena. Daily Mail je objavio da je Oršić dobio i ponudu Fenerbahčea, drugoplasirane momčadi turske lige.