DO 16 SATI Ako nogometašu Posušja ne isplati 53.667 maraka, Čeliku prijeti suspenzija

FK Čelik
Anadoliju

Zeničani su prošle sezone igrali u najnižem rangu i uspjeli izboriti plasman u Drugu ligu FBiH grupa Centar, ali ovih dana na vrata Čelika "pokucali" su novi problemi.

Naime, Čelik se nalazi pred novom suspenzijom jer klub danas do 16 sati mora isplatiti svog bivšeg igrača Slavka Brekala koji je igrao za Čelik u periodu od srpnja 2019. godine, pa do veljače 2020. godine.

Nogometni savez BiH poslao je na adresu Čelika odluku da Brekalu moraju isplatiti 53.667 KM koliko mu duguju i ukoliko to ne urade danas do 16 sati prijeti im suspenzija odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u ovoj sezoni, javlja Sportsport.ba.

FK Čelik

FK Čelik

Čelik narednu utakmicu igra već u nedjelju protiv Famosa u okviru Druge lige FBiH grupe Centar, ali ta utakmica neće biti odigrana ukoliko klub danas ne isplati novac koji duguje ovom 31-godišnjem nogometašu Posušja.

Brekalo je u Čelik stigao u vrijeme dok su klub bodili turski investitori, ali Bilinom polju zadržao se nešto više od pola godine.

Novinari su pokušali kontaktirati i ljude iz Upravnog odbora zeničkog kluba, ali na pozive nitko nije odgovarao.

Brekalo je ponikao u dresu Širokog Brijega, a u svojoj dosadašnjoj karijeri pored Čelika i Posušja igrao je još za Vitez, Krško, Tuzla City i Neretvanac.

Ovaj defanzivac je u dresu zeničkog kluba odigrao svega deset utakmica, a potom je karijeru nastavio u Neretvancu.