DISCIPLINSKA KOMISIJA Drakonske kazne za Velež, Čelik i Sarajevo, kažnjen i Zrinjski

Velež Zrinjski
Hercegovina.info

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je žestoke kazne Sarajevu, Veležu i Čeliku.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, Sarajevo je kažnjeno s 18.000 KM zbog korištenja pirotehnike navijača i propusta u organizaciji na susretu protiv Borca.

Pod ovim se podrazumijeva bakljada, korištenje lasera kojim su navijači Sarajeva ometali golmana Borca, te ubačeni predmeti na teren prema glavnom sucu Irfanu Peljti na kraju utakmice.

Kazna je i uvjetna od šest mjeseci, a odnosi se o na stadion i igranje utakmica pred praznim tribinama. Naime, ukoliko se u narednih pola godine ponove incidenti, onda će stadion Koševo biti suspendiran na najmanje jednu utakmicu.

Pod posebnom lupom bio je i mostarski derbi nakon kojeg je Velež kažnjen s čak 25.000 KM. Rođeni su kažnjeni zbog korištenja pirotehnike navijača, te zbog rasizma.

Zrinjski je prošao nešto bolje s kaznom od 7.500 zbog korištenja pirotehnike navijača i sukoba navijača s redarima, a za oba kluba izrečene su uvjetne kazne vezane za stadion kao u slučaju Sarajeva.

Kako saznaje Klix.ba, u cijeli slučaj se umiješala i UEFA koja je tražila informacije o konačnoj odluci i kaznama za Velež i Zrinjski.

Zbog korištenja pirotehnike navijača Željezničar je kažnjen s 5.000 KM, a zbog istog i Borac će morati platiti 7.000 KM.

Konačno, na tapeti je bio i zenički Čelik čiji navijači su neprimjernom parolom na utakmici Kupa protiv Zrinjskog dospjeli u centar pažnje.

Zeničani će morati platiti kaznu od 17.000 KM, a i njima prijeti suspenzija stadiona ukoliko se incidenti ponove u narednih šest mjeseci.