VIDEO  DIREKTORICA SARAJEVA Mislim da smo večeras definitivno opljačkani

FK Sarajevo, sabrina buljubašić
Screenshot

Nogometaši Sarajeva večeras su poraženi u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Dynamo Bresta (2:1), a susret je obilježila nevjerovatna greška sudaca na štetu Bordo kluba.

Naime, Sarajevo je u 54. minuti uspjelo poravnati na 2:2 golom Ahmetovića, no sudac je isti poništio jer je signalizirano zaleđe. No, usporena snimka jasno je pokazala da zaleđa nije bilo, te da je Sarajevo žestoko oštećeno, piše Sportsport.ba.

Sadržaj se učitava...

Nakon utakmice medijima se obratila generalna direktorica Sarajeva, Sabrina Buljubašić, koja je poručila da nikada nije vidjela u nogometu ono što se danas desilo Bordo klubu.

"Izgubili smo nažalost sa 2:1, ali smo odlučili da nakon susreta trener i pomoćni trener ne izađu jer vjerujem da moramo poslati jaču poruku pogotovo za male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo što se danas dogodilo nikada nisam vidjela u nogometu, a svoj cijeli život sam u nogometu", rekla je Buljubašić, a zatim izvadila mobitel i pokazala spornu situaciju iz 54. minute.

"Ovo je trebao biti gol, a svirano je zaleđe i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj sa ovog susreta. Nisam nikada vidjela ovako suđenje i greške. Mislim da smo večeras definitivno opljačkani. Opljačkani za pravo da se natječemo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da nogomet treba biti bolji i jači i želimo zaštiti našu ekipu od stvari kakve su se događale večeras. Jer u tom slučaju nogomet samo gubi, a ostaju nam frustracije. Ovo danas mora biti poruka i ja danas šaljem ovu poruku. I učinit ću da za ovo sazna UEFA, naši navijači i javnost ne samo u BiH nego u cijelom svijetu", zaključila je generalna direktorica Sarajeva.

Sadržaj se učitava...