DINO SKENDER "U Čitluku moramo ponoviti Koševo"

Dino Skender Široki Brijeg
NK Široki Brijeg

U nedjelju Široki Brijeg igra novi derbi. U sklopu 20. kola WWin lige BiH na čitlučkim Barama ugostit će sarajevski Željezničar s početkom u 13 sati.

Nakon negativne serije u kojoj, kako je istaknuo trener, nije bilo lako raditi, momčad je odigrala odličnu utakmicu na Koševu i sada je obveza svih u kolektivu pristup s te utakmice održati što je više moguće.

"Teškom mukom i trudom smo cijelu atmosferu okrenuli u svoju korist i ostvarili vrijednu pobjedu protiv Sarajeva. Sada istim ritmom moramo nastaviti dalje", rekao je trener Dino Skender na konferenciji za medije.

Naglasio je kako Željezničar ima specifičan sustav igre i to je detalj na koji se posebno oslanja u pripremi utakmice.

"Vjerujem kako ćemo biti mentalno i fizički spremni za ovaj derbi, jer to nam je donijelo bodove u prošloj utakmici. Disali smo svi kao jedan, bili prava momčad i ne vidim razloga da takav pristup ne ponovimo u nedjelju na Barama", istaknuo je.

"Trener nam je prije utakmice protiv Sarajeva rekao kako moramo vjerovati u pobjedu i da samo tako možemo zaista ostvariti dobar rezultat, jer u suprotnom nema smisla ni ići na Koševo. Od početka smo vjerovali u sebe, držali smo se plana i na kraju smo došli do vrijedne pobjede", rekao je Bender u uvodu.

Vratar Širokog Brijega, koji je nekada čuvao mrežu momčadi s Grbavice, očekuje dobar i motiviran Željezničar.

"Imali su rezultatsku krizu na pripremama, ali protiv Zrinjskog su pokazali kako imaju kvalitetu i da mogu odigrati dobru utakmicu. Doveli su puno novih igrača, imaju iskustvo u svojoj momčadi, imaju kvalitetnog trenera s kojim sam imao prilike raditi u Hrvatskoj. On je poprilično karakteran i voli da mu je momčad motivirana. Očekujem dobar Željezničar, ali mi smo odigrali dobru utakmicu na Koševu i kada bismo ponovili takav pristup, onda rezultat ne bi trebao izostati", naglasio je Bender.

Za nedjeljni derbi na Barama gotovo je identičan zdravstveni bilten kao uoči Sarajeva. Sigurno neće biti Cyrillea Kpana, Bože Muse i Tomislava Adolfa Tomića.

Derbi na Barama sudit će Josip Martinović iz Čapljine. Utakmicu će izravno prenositi Arena Sport TV.