DINO SKENDER "Pritisak je na njima, žestoko će nas napasti"

Dino Skender i Ilija Mašić
NK Široki Brijeg

Svoje prvenstvene obveze Široki Brijeg nastavlja nedjeljnim velikim derbijem sa Sarajevom u sklopu 19. kola WWin lige BiH. Utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 13 sati.

Na konferenciji za medije derbi na Koševu najavili su šef stručnog stožera Dino Skender i branič Ilija Mašić.

"Protekloga vikenda obavili smo jako važan zadatak i izborili prolaz u četvrtfinale Kupa BiH. To je za nas veliki poticaj pred početak prvenstva i ovaj derbi protiv Sarajeva. Znamo kako nas čeka težak zadatak i jak protivnik, ali siguran sam kako imamo svoje adute u ovom derbiju. Imamo se pravo nadati pobjedi", rekao je Dino Skender.

Šef struke Plavo-bijelih naglasio je kako je dobro analizirao Sarajevo i dobio pravu sliku njihove igre i cjelokupnog stanja.

"Oni imaju izuzetno veliku individualnu kvalitetu, a posebno je to izraženo na ofenzivnim pozicijama. Moramo znati odgovoriti na sve izazove u obrani, a isto tako moramo moći učiniti nešto prema naprijed i iskoristiti prilike koje nam se ponude u ovom derbiju. Vjerujem kako ćemo imati svoje prilike i biti maksimalno koncentrirani u završnici. Pritisak će svakako biti na Sarajevu koje će nas pokušati žestoko napasti, ali mi moramo biti čvrsti i pokušati kroz takav pristup doći do pobjede", naglasio je trener Širokog Brijega.

Povratnik u plavo-bijeli dres Ilija Mašić očekuje čvrstu utakmicu i nada se pozitivnom ishodu.

"Moramo prikazati igru i pristup kao u prvom poluvremenu utakmice u Olovu i s takvim gardom odigrati derbi. Jasno je kako se i njih nešto pita. Sarajevo je odlična momčad koja ima pritisak domaćeg terena da moraju napasti. Koševo je tradicionalno teško gostovanje za nas, ali taj pritisak koji oni imaju može biti dobra prilika za nas", istaknuo je Mašić.

Trener Dino Skender u derbiju na Koševu ponovno neće moći računati na ozlijeđene Božu Musu i Cyrillea Kpana.

Pravdu na ovoj utakmici dijelit će Sabrija Topalović, dok će mu pomoćnici biti Senad Ibrišimbegović i Mirza Demir.