Dinamova zadnja šansa

Dinamu za prolaz u drugi krug Europske lige igra samo pobjeda u Bruxellesu. Te činjenice svjestan je i trener Krunoslav Jurčić: "Mi idemo po pobjedu u Bruxelles! Nama jedino ta opcija igra i zato namjeravamo napasti Anderlecht od prve minute".

Ostvare li Modri pobjedu, njihov konto narastao bi na šest bodova, dok bi Anderlecht ostao na osam - što znači da bi do posljednjeg kola sve bilo otvoreno. Svaki drugi rezultat Zagrepčane bi ostavio van kandidata za daljnje natjecanje.


U Maksimiru je prvi susret završio pobjedom belgijske momčadi

Hrvatski prvak ima se pravo nadati i doći do tri boda. Pokazali su to već jedanput na gostovanju u Temišvaru, gdje su slavili s 3:0. Nije loše izgledalo ni prvih 45 minuta dvoboja s belgijskom momčadi i kod kuće. Međutim, manjak sreće i nedosuđeni jedanesterac, na kraju su se pokazali kobnom. Gosti su odnijeli 2:0 pobjedu iz praktički dva udarca prema vratima Butine.

"Mi smo već u prvoj utakmici u Zagrebu, koju smo onako nesretno izgubili, pokazali kako dobar dio utakmice bez ikakvih problema imamo dominaciju nad belgijskim sastavom i na temelju toga gradimo optimizam", dodao je Jura.

  • PIXSELL
  • Možda najviše će odlučiti njegovo raspoloženje. Bude li pravi...
Ponajviše će odlučivati forma pojedinaca; Mandžukića, Sammira i Moralesa. Svjestan je toga i Zdravko Mamić, koji se ne nada previše, ali niti ne predaje.

Ta tužna maksimirska noć
Video: Anderlecht do pobjede iz dva udarca
"Nismo u formi! Stoji ta činjenica. Međutim, apsolutno sam siguran da će igrači dati sve od sebe, da će angažman biti vrhunski. Kakav mi je osjećaj, jesam li optimist? Teško je to kazati. Noćas sam se probudio u dva sata, nisam zaspao do jutra", rekao je izvršni dopredsjednik za Sportske Novosti.

"Ma Mandžukić želi, hoće, ali pitanje je može li! Imao je dvije ozljede u kratkom vremenskom razdoblju, to je ostavilo traga. Znam da će u Bruxellesu ponuditi i svoj zadnji atom snage, vidjet ćemo kako će sve ispasti", zaključio je Maminjo.

Sve detalje i događanja s utakmice možete pratiti na Net.hr-u od 21 sat.

Skupina A
Klub Utk Pob Remi Por Bod
Ajax 4 2 2 0 8
Anderlecht 4 2 2 0 8
Dinamo 4 1 0 3 3
Temišvar 4 0 2 2 2

 

 

 

 

 

Net.hr