DINAMOV ČAPLJINAC Luka Menalo doživio potres mozga

Luka Menalo
Tom Dubrave/CROPIX

Baš su se vratar Splita Sven Vojnović i modri napadač Luka Menalo namjerilij edan na drugoga u utakmici osmine finala Hrvatskoga kupa na Parku mladeži. Već u prvom poluvremenu žestoko su se sudarili u zračnom dvoboju, imali smo osjećaj da se niti jedan niti drugi neće podignuti s travnjaka nakon tog duela. Međutim, bila je to kriva pretpostavka, obojica su se osovili na noge i nastavili s utakmicom.

Luka Menalo

FOTO: Tom Dubravec/CROPIX

No, u drugom poluvremenu, petnaestak minuta prije kraja ogleda, opet su bili u žestokom sudaru, ovoga puta nisu mogli nastaviti. Bilo je previše i za jednog i za drugog. Vojnovića je zamijenio Kolovrat, a Menala Gurlica.

Luka Menalo

FOTO: Tom Dubravec/CROPIX

Vjeruje se da bi se to moglo dogoditi ubrzo. Menalo je ove sezone nastupio u ukupno 14 utakmica za Dinamo, 9 u HNL-u, četiri u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te jednom u kupu protiv Splita u utorak. Ukupno je odigrao 504 minute. Bio je asistent u utakmici sa Škupijem na gostovanju u plavoj pobjedi od 1:0, kad je sjajno uposlio Ademija za pogodak vrijedan prolaza dalje. Postigao je i u HNL-u jedan pogodak, protiv Lokomotive u prvom kolu, a u nacionalnom prvenstvu je ubilježio i tri asistencije. U proljetnom dijelu sezone trener Ante Čačić koristio ga je po 13 minuta u utakmicama s Goricom i Slavenom Belupom, dok je protiv Lokomotive i Istre 1961 ostao na klupi.