Dinamo, u trećem kolu Europske lige: Amsterdam ih pamti

- Filozofija igre Ajaxa i Dinama gotovo je identična. Obje momčadi teže napadačkoj igri i nadigravanju. Takav nam je, uostalom, i profil igrača. Gledao sam sve Ajaxove utakmice od trenutka kada sam saznao da igramo s njima u A skupini Europske lige. Nemamo nikakvih imeprativa. Mislim da možemo dostojno prezentirati hrvatski nogomet i osvojiti nove bodove - samouvjeren i optimističan je trener Dinama Krunoslav Jurčić.

Maksimirska retorika pomalo iznenađuje poslije blijede igre i poraza od Zagreba. Trener Zagreba, Igor Štimac, tvrdi kako ga je za način igre protiv Dinama nadahnula Anderlechtova prezentacija u Maksimiru.

- Ne očekujem da će Ajax protiv nas igrati “bunker’’. Štoviše, smatram da Ajax takvo što i ne zna igrati. Nije nas uzdrmao poraz protiv Zagreba. Možda nam je donekle pomogao, jer nas je “spustio na zemlju’’. I sastav će pretrpjeti izvjesne promjene u odnosu na onaj koji je igrao u Kranjčevićevoj.

U Ajaxovoj momčadi Jurčić je posebno podcrtao jedno (prez)ime.

- Luis Suarez najbolji je igrač, strijelac i kapetan Ajaxa. On je stožerni igrač i urugvajske reprezentacije. Iznimno je brz i okretan. Naša obrana mora održati koncentraciju svih devedeset minuta kako bi neutralizirala Urugvajca. Uoči puta u Amsterdam Jurčić se konzultirao i s Brankom Ivankovićem.

On je, naime, posljednji trener koji je slavio u Areni (u europskoj utakmici). Dinamo je, naime, 4. listopada 2007. pobijedio Ajaxa u prvome kolu Kupa UEFA s 3:2 (poslije produžetaka).

- Nisam u razgovoru s Ivankovićem išao u detalje. Ajax je u međuvremenu promijenio trenera danas ga vodi Martin Jol, a 2007. godine trener je bio Henk ten Cate, op.a.), ali i način igre. Više ne forsiraju toliko igru preko bokova. Češće akcije vode kroz središnjicu. Sličnu kombinatornu igru ima i Dinamo. Mogao bi to biti zanimljiv susret - zaključio je Jurčić.

slobodna dalmacija