Dinamo sa četiri gola Slavenu otvorio sezonu

Dinamo, nk rijeka, nogomet, maksimir, T-Com Prva HNL, GNK Dinamo, nk slaven belupo
Aktualni hrvatski prvak u novu, 24. po redu sezonu Prve HNL ušao je na dominantan način svladavši Slaven Belupo na praznom Maksimiru 4:0.

Momčad Zorana Mamića bez problema je odradila 1. kolo protiv redovne 'mušterije' iz Koprivnice, koja ni nakon 14 utakmica ne zna za bod protiv 'modrih'.

Dinamo se pokazao boljim i uigranijim protivnikom, koji već ima dvije službene utakmice iza sebe, a to je pokazao rutinski došavši do prva tri boda uz 72 posto posjeda lopte.

Domaćin je poveo već u 14. minuti, a prvijenac u 'modrom' dresu zabio je Marko Pjaca, koji se našao u kaznenom prostoru Slavena nakon dvostrukog odbijanca. Zagrebačka momčad mogla je imati i veće vodstvo u prvom dijelu, no Soudani je promašio veliku priliku u 23. minuti, sjajni Ibanezov slobodni udarac odlično je obranio Picak četiri minute kasnije.

Gosti gotovo nisu prelazili centar, a onda su u 33. minuti umalo došli do izjednačenja kad je Glavina pogodio lijevu vratnicu. No to je bilo sve od Scorijine momčad, koja je kapitulirala u nastavku.

Već na početku drugog poluvremena Marcelo Brozović je riješio stvar zabivši za 2:0 u 48. minuti pogodivši lijevi donji kut s ruba kaznenog prostora. Dinamo je nastavio s pritiskom, a zaposleni vratar Picak morao je i treći put po loptu u mrežu jer se među strijelcima našao i Soudani. Alžirac je pogodio s desne strane 16-erca nakon sjajnog proigravanja Brozovića u prostor.

Domaćin je prijetio sa svih strana do kraja utakmice, a na kraju je do svojeg prvijenca u novom klubu došao i bivši dokapetan Franko Andrijašević, koji je postavio konačnih 4:0 u drugoj minuti sučeve nadoknade lijepim golom s ruba 16-erca u donji desni kut protivničkog gola.

 

Dinamo - Slaven Belupo 4-0

Poluvrijeme: 1-0.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7; Robi Kezele (Rijeka), Ivica Radoševiž (Gospiž).

Strijelci: 1-0 Pjaca (14. as. Šimunović), 2-0 Brozović (48. as. Soudani), 3-0 Soudani (57. as. Brozović), 4-0 Andrijašević (90. as. Radonjić)

Žuti kartoni: Ozobić (Slaven Belupo)

Igrač utakmice: Marcelo Brozović (Dinamo).

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1820.

Dinamo: Eduardo 7, Pinto 6, Sigali 6 (od 46. Goncalo 6), Šimunović 6,5, Ibanez 6,5, Ademi 7, Brozović 7, Machado 6 (od 74. Andrijašević 6,5) - Soudani 7 (od 61. Čorić -), Pjaca 7, Radonjić 6

Slaven Belupo: Picak 6 - Purić 5, Grgić 5,5, Edson 5, Melnjak 5,5 - Barišić 5 (od 62. Crepulja -), Brlek 5 - Ozobić 5, Geng 5, Delić 5 (od 79. Filipović -) - Glavina 5 (od 63. Vugrinec -)