Dinamo remizirao s Koperom, hrvatske medije oduševio Petar Sučić

Petar Sučić
GNK Dinamo

Zanimljivu i atraktivnu utakmicu gledali smo na Brdu kod Kranja. Dinamo je kotrolirao utakmicu protiv Kopra, vodio 2:0, sve je bilo na strani momčadi Igora Bišćana. A onda najednom kao da ih je Modre netko isključio. Koper je u drugom poluvremenu u kratkom vremenskom razdoblju izjednačio, a nakon toga je moga totalno dotući hrvatskog prvaka. Njihova ‘devetka‘ Nkada dva puta izigrao plavu obranu, krenuo je dva puta posve sam na Danijela Zagorca, ali je vratar Modrih koji je u drugoom dijelu zamijenio Nevistića sjajno reagirao u spasio Bišćanovo društvo poraza.

Tako je na koncu Zagorac postao junak prve Dinamove pripremne utakmice, a trebao je to biti jedan mnogo mlađi igrač. Fran Topić, otkriće Igora Bišćana otkako je postao trener, zabio je svoj prvi pogodak za Dinamo na prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji. Prvi je uvijek onaj koji ostaje u vječnom sjećanju, a Fran se pobrinuo da stvarno bude prekrasan. Kad se pamti, neka onda bude zapamćen i po ljepoti. Inače, akciju kod tog pogotka počeo je Petar Sučić, još jedan mladić koji je bio startao u veznoj liniji. Oslobodio se svojih čuvara, proigrao Špikića, koji je centrirao na ‘drugu stativu‘, tamo se našao Topić, iz punog trka je loptu od prve pogodio majstorski, od vratnice se odbila u mrežu. Krasna akcija, krasan završetak, šteta što se igralo bez gledatelja, bilo bi pljeska za ovu majstoriju.

Topić je bio glavni junak i kod drugog gola Dinama. nakon prekršaja nad njim dosuđen je jedanaesterac. Tu smo vidjeli jako zanimljivu situaciju. Jedanaesterac je izveo Mišić, ali je promašio. Međutim, sudac je ponovio izvođenje, jer je netko od igrača slovenskog prvoligaša prije vremena ušao u šesnaesterac. Onda se Mišić pomakao od lopte, ovoga puta jedanaestarac je izveo Marin i - pogodio! Uglavnom, shvatili ste, Topić je do sjajnih intervencija Zagirca bio prvo ime Dinamovog starta na pripremama.

Modri su krenuli u udarnom sastavu u kakvom sigurno nikada više neće zaigrati. Reprezentativci koji su se priključili pripremama, nisu bili u rosteru momčadi, što je bilo i očekivano. Livakovića, Petkovića, Ivanušeca i Josipa Šutala, ako se netko u međuvremenu ne proda, možemo očekivati 3. srpnja, kad Dinamo igra protiv CSKA 1848. Vidjeli smo zanimljivu Bišćanovu postavu u kojoj je recimo Robert Ljubičić opet zaigrao na lijevom bočnom, znači li to da ga Bišćan u sljedećoj sezoni vidi na toj poziciji ili je to samo bio pokus?

Prije ono prvo, jer Ljubičića više ne treba isprobavati na lijevom boku, od kada je došao u Maksimir, najviše je igrao baš na toj poziciji. I da, dobro je igrao... Jako se dopao i Petar Sučić, pokazao je stvarno jako puno, puno trči, agresivan je i žestok, dovoljno hitar. Takve igrače Bišćan baš i traži u svojoj momčadi, pišu Sportske novosti.

Osim što je bio začetnik one akcije kad je zabio Topić, Sučić je namjestio i jednu šansu za Špikića, ali je ovaj pogodio vratnicu. Kad smo već kod Špikića, na njemu nije dosuđen klasični jedanaesterac. No vratimo se Sučiću, sigurno se nametnuo Bišćanu, dečko ima sve karakteristike modernog igrača. Istina, upravo je Sučić skrivio jedanaestarac za Koper, ali to ne mijenja ukupnu sliku o tom dečku. U vrhu napada igrao je u udarnom sastavu Bartol Barišić, imao je jednu priliku, malo se spetljao u završnici.

Kako nam je izgledao novi igrač, Francuz Maxime Bernauer? Izgledao je dosta solidno, dobar je u skoku, zna gurnuti dugu loptu, sasvim je O.K. Pred kraj se vidjelo da je ostao bez daha, dva put je pretrčan, ali ukupni dojam je povoljan. Vidjet ćemo kako će izgledati kad stignu jači suparnici. Inače, kad smo kod Maxima, zapazili smo jednu zgodu. Prvi korner za Dinamo na utakmici izveo je upravo on. Malo je momčadi na svijetu u kojima kornere izvode stoperi. Kako ga je izveo? Dosta dobro...

Dinamo je u drugom poluvremenu izgledao umorno, izgleda da su na naplatu stigli teški treninzi u dosadašnjem dijelu priprema. Ovoga puta u zapisniku nisu bili Josip Drmić, Boško Šutalo, Luka Lukanić i Jakov Gurlica.