VIDEO  DINAMO PUTEM HAJDUKA Modri dovode pojačanje iz druge francuske lige

Maxime Bernauer
Federico Pestellini/panoramic/profimedia

Dinamo je dogovorio dolazak prve ljetne igračke prinove! Sportske novosti doznaju kako je hrvatski prvak potencijalno pojačanje pronašao u francuskoj drugoj ligi, a radi se o 24-godišnjem braniču Pariza Maximeu Bernaueru.

Iz Maksimira je u Pariz poslana ponuda teška 1,3 milijuna eura, drugoligaš iz Pariza je prihvatio ponudu, uz dogovorene dodatne bonuse u slučaju plasmana u Ligu prvaka ili Europsku ligu, javljaju Sportske novosti.

Sadržaj se učitava...

Nekadašnji član mlađih selekcija francuske reprezentacije iza sebe ima odličnu sezonu u Ligue 2 u kojoj je bio jedan od najboljih igrača Pariza kojeg je u nekoliko navrata predvodio i kao kapetan. Odigrao je 35 utakmica te zabio jedan gol uz tri asistencije.

Bernauer se nogometno školovao u Rennesu u kojem, međutim, nije dobio priliku.

Nogometni CV nije mu bogat, upisao je 17 utakmica za U16 i U17 reprezentaciju Francuske, odigrao je 57 utakmica u trećeligaškoj te zabilježio 65 utakmica u drugoligaškoj konkurenciji. Transfermarkt ga procijenjuje na 700.000 eura.

Podsjetimo, u zimskom prijelaznom roku igrača iz druge francuske lige doveo je i Hajduk. Novi nogometaš Splićana postao je Yassine Benrahou. Po njegovu dolasku bilo je puno skepse i negodovanja, a u vrlo kratkom razdoblju postao je jedan od ljubimaca navijača Hajduka.