Dinamo poražen od Milana, Oršić opet zabio nakon maestralne asistencije Petkovića

Dinamo,AC Milan,Liga prvaka
MATIJA DJANJESIC/Cropix

U susretu 2. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu San Siro izgubio od Milana sa 1-3.

Strijelci za Milan bili su Olivier Giroud (45-11m), Alexis Saelemaekers (47) i Tommaso Pobega (77), dok je pogodak za "Modre" postigao Mislav Oršić (56).

Nakon što su na otvaranju natjecanja u skupini B iznenađujuće pobijedili Chelsea sa 1-0, nogometaši zagrebačkog Dinama su u svom drugom nastupu doživjeli poraz na gostovanju u Milanu.

Domaćin je dominirao od prve minute utakmice, međutim domaćin sve do same završnice prvog dijela nije stvorio niti jednu ozbiljniju priliku. Nažalost, u posljednjim trenucima poluvremena Josip Šutalo je zakasnio na jednu loptu oborivši Rafaela Leaoa, što je Španjolac Jesus Gil Manzano okarakterizirao kao prekršaj. VAR provjera je trajala kratko, a Olivier Giroud je bio siguran s bijele točke.

Domaćin je na 2-0 povisio u prvom napadu drugog poluvremena. Leao je prošao po lijevoj strani, ubacio je u sredinu do Saelemaekers koji je glavom zabio za 2-0. Dinamo se vratio u život u 56. minuti još jednim europskim golom Mislava Oršića nakon sjajne akcije s Brunom Petkovićem. Bio je to Oršićev četvrti gol u četvrtom susretu u nizu, te osmi u posljednjih osam susreta u svim natjecanjima.

Nažalost, "Modre" nade u novo čudo su utihnule u 77. minuti kada je Pobega na asistenciju Thea Hernandeza zabio za 3-1.

U drugom susretu iz ove skupine u 21.00 sati se sastaju Chelsea i RB Salzburg

Na ljestvici vodi Milan sa četiri boda, Dinamo ima tri, Salzburg bod, a Chelsea je na nuli. Međutim, austrijski i engleski sastav imaju utakmicu manje.

Idući nastup u "Champions League" Dinamo ima 5. listopada kad će gostovati kod RB Salzburga, dok se u drugom susretu sastaju Chelsea i Milan.