Dinamo kukavički pao u Areni

Dinamo je brzo pao, već nakon minute i 20 sekundi austrijski sudac dosudio je jedanaesterac za Ajax. Suarez je prvo prodao 'lažnjak' Mandžukiću koji se uspio pridići i onda u drugom startu skriviti jedanaesterac. Doduše, Suarez je teatralno pao, iako se čini da je dodira po nozi ipak bilo. Sam je Suarez i pogodio s jedanaest metara za vodstvo Konjanika.

Prvo je poluvrijeme pripalo domaćinu, iako se Dinamo malo uspio pribrati u drugom dijelu prvog poluvremena. No, zagrebački 'zlatni' predaleko su stajali od suparničkih igrača, a kad bi i uzeli loptu, nisu imali pravu ideju za igru prema naprijed, nisu imali ni dovoljno hrabrosti da ih se dovoljno pridoda u građenju nekakvih smišljenih akcija. Dojam je da je Dinamo morao igrati malo hrabrije prema naprijed. Ajax je u tom dijelu utakmice, nakon vodstva, mirno vrebao svoju priliku, nekoliko je puta zaprijetio, no mreže se do odmora više nisu tresle.

 

KLUB UTAKMICA BODOVI
Ajax 3 5
Anderlecht 3 5
Dinamo
3 3
Timisoara 3 2


Austrijski sudac se nije proslavio, u jednom je trenutku pomiješao igrače Ajaxa. Kako je Anita imao žuti karton, mislio je da je on napravio i novi prekršaj, pa je Emanuelsonu pokazao žuti pa crveni karton. A onda su mu objasnili, da Emanuelson nije dotad imao karton, pa je sudac povukao svoju prvotnu, potpuno nerazumnu odluku.U drugom ogledu skupine nije bilo pogodaka, Anderlecht je kod rumunjske Timisoare odigrao bez pogodaka.

Amsterdam Arena nije bila baš posebno ispunjena, Ajaxu je ipak primarni cilj osvojiti naslov nizozemskog prvaka. Dobro su se čuli i navijači plavih, a na tribini se vidio i transparent 'Torcida Split', uz dodatak na lokalnom jeziku - nitko ju ne voli.

Bez reakcije u nastavku
U nastavak se krenulo izjednačeno, no onda je opako zaprijetio Ajax preko Suareza. Prvo je opalio, Cufre je skrenuo i lopta je pogodila vratnicu, a u slijedećoj minuti Suarezov je udarac s istog mjesta, obranio Lončarić. U međuvremenu je i Badelj dobio žuti karton, zbog toga neće moći igrati protiv Ajaxa u Zagrebu.

Plavi nisu ništa promijenili u svojoj igri u nastavku, Rommendahl je zabio i drugi u 81. minuti pa je poraz ostao neizbježan. Ostaje nada da se u tri ostale utakmice može uhvatiti drugo mjesto. No, s ovakvom igrom, kakvom su se plavi predstavili u Amsterdamu, teško će biti te sreće, prije će se dogoditi već uobičajeno - proljeće u Europi ostat će neispunjen san.

vecernji list