DERBI SEZONE Plemići večeras dočekuju prvoplasirani Borac koji nikada nije slavio pod Bijelim brijegom

Zrinjski Borac
hercegovina.info

Derbi 22. kola Premijer lige BiH u Mostaru danas u 19 sati će odigrati Zrinjski i Borac iz Banje luke.

Dvoboj lidera na tablici i aktualnog prvaka, odnosno vodećeg banjalučkog Borca koji vodi na tablici sa 62 boda i Zrinjskog koji ima devet bodova manje je možda i ključni dvoboj za određivanje kome će ići ovogodišnji naslov prvaka Wwin Premijer lige BiH.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Zrinjski je veliki klub, barem na ovim prostorima, koji treba uvijek biti prvak. Mislim da svaki trener koji ovdje dođe treba doći s ambicijama da osvoji prvenstvo i kup, a hoće li se to na kraju dogoditi ovisi možda od jedne prečke, stative ili penala. Ja radim najbolje što mogu 24 sata dnevno, a vidjet ćemo na kraju rezultat. Pehari se ne dijele sada već za dva mjeseca", kazao je trener Plemića Željko Petrović u najavi ovog susreta.

Trener Borca Vinko Marinović istaknuo je da je cilj njegove ekipe da ostane neporažena.

"To dovoljno pokazuje o snazi Mostaraca. Međutim, imamo cilj u ovom susretu, a to je da ostanemo neporaženi. Imperativ pobjede u ovom duelu je na strani Zrinjskog i to njihovo moranje i srljanje moglo bi da bude naša šansa. Igrat ćemo mirno, staloženo, pokušat ćemo da ih držimo što dalje od našeg gola i očekujem da takva igra urodi plodom", poručio je Marinović.

Ovu utakmicu će suditi najbolji bh. sudac Irfan Peljto, a pomagat će mu Senad Ibrišimbegović i Amir Kadić.

S obzirom na prednost od 9 bodova koju trenutno ima, Borac bi današnjim eventualnim trijumfom, pa čak i neodlučenim rezultatom napravio možda i ključni korak prema osvajanju titule prvaka BiH, jer bi uoči odlučujuće trećine sezone u kojoj je ostalo još 11 kola imao čak 12 bodova prednosti u ispred Zrinjskog.

Borac već 20 utakmica ne zna za poraz, međutim, tradicija nije na strani Banjalučana. Borac nikada do sada nije slavio u Mostaru. Samo dva puta odigrali su 0:0, dok su u ostalim utakmicama poraženi.

Standings provided by Sofascore