DERBI NA KOŠEVU Fanimo pogodio za pobjedu Sarajeva nad Širokim

Sarajevo Široki
sportsport.ba

U derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Širokog Brijega poraženi su na Koševu od Sarajeva rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici je bio Fanimo.

Igrala se sedma minuta, kada je Englez dobro primio loptu zaobišao dva igrača Širokog Brijega i pospremio je iza leđa Miškića. Samo tri minute nakon toga i Široki je pogodio mrežu. Precizan je bio Jurić, ali je njegov pogodak poništen zbog prekršaja u napadu. 

Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti još i udarac Dupovca u 15. minuti, ali lopta odlazi preko gola.

U nastavku prvu prigodu imali su domaći. Pidro je dobro uposlio Harisa Handžića, ali napadač Sarajeva je neprecizan. U 59. dobra prigoda za goste. Jurilj je sve dobro napravi, izmiješao obranu Sarajeva, ali završnica nije bila dobra. U 71. minuti mogli su domaći do drugog gola. Dobra je to bila prilika za Jukića, ali Miškić to dobro zaustavlja.

U sljedećem napadu mogao je Poljak u redovima Širokog Zachara do poravnanja, ali u posljednji tren ispred njega loptu čisti Hodžić.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Sarajevo osvojilo tri važna boda u borbi za titulu. Igrači Vinka Marinovića sada su drugoplasiranim Širokom i Borcu pobjegli na osam bodova prednosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.