DEBI IZ SNOVA BLAŽA BOŠKOVIĆA Bivši nogometaš Zrinjskog s dva pogotka srušio Osijek

Blaž Bošković
NK Lokomotiva

Nogometaši Lokomotive u susretu su 2. kola Prve HNL preokretom u završnici svladali Osijek sa 2:1 (0:1). Osijek je poveo golom Laszla Kleinheislera (16), no Blaž Bošković (80., 86.) je ulaskom s klupe postigao dva gola i osigurao preokret.

Gosti su stigli do prednosti nakon velike pogreške i neozbiljnosti domaće obrane. Vratar Santini je krenuo u neobavezno dodvavanje sa svojim stoperima u trenucima kada je jedini igrač Osijeka na domaćoj polovici bio Kleinheisler. No, Mersinaj nije dobro primirio loptu, a njegov pokušaj ispucavanja blokirao je mađarski veznjak od čije noge se lopta odbila u mrežu.

Imala je Lokomotiva u završnici prvog poluvremena i sredinom nastavka nekoliko izglednih prilika za pogodak, ali sjajnim se reakcijama istaknuo reprezentativac na vratima Osijeka Ivušić.

Ipak, niti Ivušić nije mogao ništa u 80. minuti kada je Bošković nadskočio njegovu obranu te udarac iz kuta Cokaja sproveo u mrežu.

Sadržaj se učitava...

Šest minuta potom Bošković je još jednom pogodio cilj, Kulenović je odlično smirio loptu pored dva igrača Osijeka i zatim odlično pronašao utrčalog Boškovića koji je preciznim udarcem sa 15-ak metara svladao Ivušića. I Lokomotiva i Osijek sada imaju po tri boda.

Sadržaj se učitava...

Nakon nepotpunog 2. kola samo Dinamo ima maksimalnih šest bodova, dok je Istra 1961 jedini sastav bez bodova.